Μακρόν: Δεν είχα εραστή τον Μπεναλά

Μακρόν: Δεν είχα εραστή τον Μπεναλά26.07.2018Πρόσωπα

Με ειρωνεία απάντησε ο Γάλλος πρόεδρος στις φήμες για τη σχέση και τα προνόμια που είχε δώσει στον νταή σωματοφύλακά του

Από τη
Νεκταρία Καρακώστα

Ο Αλεξάντρ Μπεναλά ποτέ δεν είχε τους κωδικούς για τα πυρηνικά, δεν είχε σπίτι 300 τ.μ. στο Αλμά, δεν είχε μισθό 10.000 ευρώ και δεν ήταν ποτέ εραστής μου» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σπάζοντας για τα καλά τη σιωπή του για το σκάνδαλο με πρωταγωνιστή

τον σωματοφύλακά του και απαντώντας με ειρωνεία στις φήμες περί «ιδιαίτερης σχέσης» του με τον 26χρονο.

Στον γαλλικό Τύπο είχαν γίνει πολλές αναφορές για τη... φύση αυτής της σχέσης, με αφορμή τη σκανδαλώδη εύνοια του Ελιζέ στο πρόσωπο του Μπεναλά και τα προνόμια που του είχαν παραχωρηθεί.

Μάλιστα, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μακρόν υποχρεώθηκε να απαντήσει σε φήμες ότι είναι ομοφυλόφιλος, καθώς και τον Φεβρουάριο του 2017, διαρκούσης της προεκλογικής κούρσας, είχε διαψεύσει ότι διατηρούσε παράλληλη σχέση με τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της δημόσιας γαλλικής ραδιοτηλεόρασης Ματιέ Γκαλέ.

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε βουλευτές του κόμματός του, ο Μακρόν πήρε πάνω του κάθε ευθύνη και έβγαλε από το κάδρο κάθε άλλο πρόσωπο που σχετίζεται με την υπόθεση, όπως τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ, αν και δήλωσε ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης ότι γνώριζε για τη συμπεριφορά του Μπεναλά. Το βράδυ της Κυριακής η εισαγγελία του Παρισιού άσκησε σε βάρος του Μπεναλά δίωξη για «ομαδική βία», αντιποίηση Αρχής και άλλα αδικήματα.

Οταν είχε γίνει γνωστό το περιστατικό της άσκησης βίας κατά διαδηλωτών, ο άνθρωπος-σκιά του Μακρόν τέθηκε σε 15ήμερη αργία και δεν απολύθηκε παρά μόνο όταν ήρθε στο φως το επίμαχο βίντεο από τη «Monde».

Keywords
Τυχαία Θέματα