Καταρρίπτεται η θεωρία περί σκευωρίας για τη Νovartis!

Καταρρίπτεται η θεωρία περί σκευωρίας για τη Νovartis!04.11.2019Άρθρα

Όλοι ασχολούνται με δικονομικά τρικ και κανείς με την ουσία. Το έγγραφο Τουλουπάκη επιβεβαιώνει το τεράστιο σκάνδαλο

Καταρρίπτεται (και κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνεται!) η θεωρία τής δήθεν σκευωρίας για το σκάνδαλο Novartis με το έγγραφο της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας, πυροδοτώντας νέα

αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. 

Το έγγραφο της εισαγγελέως Διαφθοράς έχει ημερομηνία 8 Οκτωβρίου 2019 και από αυτό προκύπτει, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», ότι «δύο από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες, με τις κωδικές ονομασίες “Μάξιμος Σαράφης” και “Αικατερίνη Κελέση”, είναι τα ίδια πρόσωπα με τους μάρτυρες που εξετάστηκαν στις ΗΠΑ, προσδοκώντας οικονομικές απολαβές». Κατά τη δικονομική ερμηνεία που επιχειρείται να δοθεί στο περιεχόμενο του εγγράφου τεκμαίρεται η σκευωρία επειδή εγείρεται ένα ζήτημα νομικής ακυρότητας των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων στην Ελλάδα, καθώς δεν είχαν το δικαίωμα προστασίας, ενώ την ίδια στιγμή οι καταθέσεις τους φέρεται ότι είναι τα μόνα ενοχοποιητικά στοιχεία για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα.

Όμως, επί της ουσίας πρόκειται περί γελοίου ισχυρισμού και στην πραγματικότητα αυτό που επιβεβαιώνεται είναι το ακριβώς αντίθετο. Δηλαδή η ύπαρξη ενός τεράστιου σκανδάλου. Η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛ. από την πρώτη στιγμή, βέβαια, επιχειρούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να απαξιώσουν το σκάνδαλο ως δήθεν σκευωρία.

Οι προσπάθειες αυτές έχουν ενταθεί -ειδικά μετά τις αποκαλύψεις του ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης και την αναφορά των εισαγγελέων Διαφθοράς περί εκβιασμού που φέρεται ότι έκανε ο κ. Στουρνάρας στον τότε προστατευόμενο μάρτυρα κ. Μανιαδάκη πως αν αλλάξει η κυβέρνηση «μαζί με τους άλλους δύο πολιτικούς, θα συντρίψουν μάρτυρες και εισαγγελείς»-, διότι η Ν.Δ. βλέπει ότι η προανακριτική που σύστησε της γυρνά μπούμερανγκ από τις αποκαλύψεις.

Λαθροερμηνεία

Ως εκ τούτου, επιχειρείται μια λαθροερμηνεία του εγγράφου της κυρίας Τουλουπάκη. Ο ισχυρισμός πως εάν οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι οι ίδιοι που έχουν καταθέσει και στο FBI τότε δήθεν επιβεβαιώνεται η σκευωρία -αφού μπορεί να το έκαναν προσδοκώντας αμοιβή- αποδεικνύεται έωλος. Στην πραγματικότητα, εάν δεχτεί κανείς ότι πρόκειται για τους ίδιους μάρτυρες, τότε αυτό συνιστά παραδοχή πως όντως δεν υπάρχει σκευωρία. Κι αυτό διότι οι καταθέσεις στο FBI για το σκάνδαλο Novartis και στην ελληνική πτυχή του έγιναν πολύ καιρό (ήδη από το καλοκαίρι του 2016) προτού αρχίσει η έρευνα στην Ελλάδα. Μάλιστα, οι μάρτυρες αυτοί κρίθηκαν αξιόπιστοι από το FBI προτού αρχίσει η έρευνα στη χώρα μας.

Ο χαρακτηρισμός, δε, κάποιου μάρτυρα ως προστατευόμενου από το FBI δεν έχει προηγούμενο. Όχι μόνο για τη σκληρότητά της όσο και για την από τεχνοκρατικής άποψης λεπτομερή διαδικασία. Επομένως, ούτε οι εισαγγελικές Αρχές, τις οποίες εμπλέκει η Ν.Δ. μέσα στον πανικό της στη δήθεν σκευωρία, ούτε φυσικά κανένα στέλεχος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να «υπαγόρευσαν» στους μάρτυρες τι θα καταθέσουν στην ελληνική Δικαιοσύνη, αφού είχαν ήδη προηγηθεί οι αντίστοιχες καταγγελίες στο FBI. Με αυτά τα δεδομένα, η μόνη περίπτωση να ισχύουν πλέον τα περί σκευωρίας είναι να ισχυριστούν από τη Ν.Δ. με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι σε αυτήν εμπλέκεται και το FBI...

Αρωγός των ισχυρισμών της Ν.Δ. εμφανίστηκε πάντως το ΚΙΝ.ΑΛ., λέγοντας ότι «επιβεβαιώνονται και ομολογούνται οι κακουργηματικές ενέργειες των σκευωρών». Αντίθετα, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο εκπρόσωπός του Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε ότι «καταρρέει η θεωρία περί σκευωρίας με τις τελευταίες αποκαλύψεις» προσθέτοντας: «Αλίμονο αν, μετά από αυτά, μιλάει κανείς για σκευωρία με τη συμμετοχή των διωκτικών Αρχών του FBI».

Και βέβαια, ενδιαφέρον θα είναι να δούμε τις αντιδράσεις των εμπλεκομένων (κομμάτων και προσώπων), όταν κάποια στιγμή, όπως προβλέπεται από τη σχετική διαδικασία, κάποιος Αμερικανός δικαστής θα κληθεί να επιβραβεύσει τους αμφισβητούμενους από τους διάφορους Λοβέρδους προστατευόμενους μάρτυρες! Τότε τι θα πουν; Θα χαρακτηρίσουν σκευωρό τον Αμερικανό δικαστή ή το ίδιο το FBI;

Keywords
Τυχαία Θέματα