Καταγγελία της Σπυράκη για ανοχή της Κομισιόν στα σκοπιανά παιχνίδια

Καταγγελία της Σπυράκη για ανοχή της Κομισιόν στα σκοπιανά παιχνίδια20.03.2019ΝΔ

Την εξόφθαλμη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την πλευρά των Σκοπίων, πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών της επικύρωσής της, κατήγγειλε η Μαρία Σπυράκη

Η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. κατέθεσε ερώτηση στην Κομισιόν, καθώς η πρέσβης των Σκοπίων στην Ε.Ε. αποκαλούσε τη χώρα

της «Μακεδονία» στην επίσημη προπαρασκευαστική συνάντηση της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε. - «Βόρειας Μακεδονίας».

Σύμφωνα με την καταγγελία της κυρίας Σπυράκη, η Ρούσι Πόποφσκα, αναφερόμενη στην επικείμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη χώρα της, την πρώτη επίσκεψη Ελληνα πρωθυπουργού στα Σκόπια, δήλωσε ότι «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να επισκεφτεί τη Μακεδονία», ενώ η χρήση νέτα-σκέτα του όρου «Μακεδονία» έγινε επανειλημμένως από την κυρία Πόποφσκα.

Η Σκοπιανή πολιτικός όφειλε, με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών, να χρησιμοποιήσει το νέο συνταγματικό όνομα της γειτονικής χώρας, το οποίο πλέον είναι -δυστυχώς για την Ελλάδα- διεθνώς αναγνωρισμένο. Η Μαρία Σπυράκη στην ερώτησή της αφήνει αιχμές προς την Κομισιόν για ανοχή στην παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών σε βάρος της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα