Κατάληψη στο πανεπιστήμιο για τον Γιαγτζόγλου

Κατάληψη στο πανεπιστήμιο για τον Γιαγτζόγλου27.02.2018Παιδεία

Την Πρυτανεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κατέλαβαν χθες αντιεξουσιαστές, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να ζητήσουν δικαίωση για τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

Συγκεκριμένα, νωρίς χθες το μεσημέρι μια μικρή ομάδα ατόμων εισήλθε στο κεντρικό κτίριο του πανεπιστημίου, στην οδό Ακαδημίας, εμποδίζοντας τη λειτουργία των υπηρεσιών του. Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ

επιβεβαίωσε ότι τα άτομα που προχώρησαν στην κατάληψη της Πρυτανείας ζητούν δικαίωση για τον Κ. Γιαγτζόγλου, ενώ διαβεβαίωσε ότι γίνεται προσπάθεια να διαταραχθεί όσο το δυνατόν λιγότερο η λειτουργία της Πρυτανείας. Ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο για την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Το Σάββατο μετήχθη από τις Φυλακές Κορυδαλλού στις Φυλακές Λάρισας. Για τον λόγο αυτόν, το πρωί της ίδιας ημέρας προκλήθηκε αναστάτωση στον Κορυδαλλό, καθώς κρατούμενοι αντέδρασαν επειδή δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα για μη μεταγωγή του. Την Κυριακή το απόγευμα, για τον ίδιο λόγο, ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε τρικάκια και έγραψε συνθήματα έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιαγτζόγλου κάνει απεργία πείνας με αίτημα να επιστρέψει στον Κορυδαλλό. Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του καταδίκασε την κατάληψη στην Πρυτανεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Κάθε πράξη βίας και διατάραξης της ακαδημαϊκής ειρήνης είναι απολύτως καταδικαστέα. Η πανεπιστημιακή κοινότητα, οι φοιτητές και το ακαδημαϊκό έργο δεν μπορούν να παρεμποδίζονται από εισβολείς και καταληψίες» αναφέρει το υπ. Παιδείας.

Χειροβομβίδα «αλληλεγγύης»

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής έχει μπει η επίθεση με χειροβομβίδα που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής. Σύμφωνα με κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η ενέργεια έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου. Η χειροβομβίδα εξερράγη 20 με 30 μέτρα μακριά από το αστυνομικό τμήμα, έξω από ένα οπωροπωλείο, στη διασταύρωση των οδών Συβρισσαρίου και Φιλολάου. Στο σημείο βρισκόταν εκείνη την ώρα ένας οδηγός ταξί, που τραυματίστηκε ελαφρά στα πόδια από τα θραύσματα της χειροβομβίδας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι εκτιμήσεις της Αστυνομίας είναι ότι πίσω από το χτύπημα βρίσκεται η οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η συγκεκριμένη επίθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσω του κειμένου που δημοσιεύτηκε και όχι από τις αστυνομικές Αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα