Καμάρωνε ο Ζάεφ για το πράσινο φως της Ε.Ε.

Καμάρωνε ο Ζάεφ για το πράσινο φως της Ε.Ε.20.03.2019Πρόσωπα

Πότε ξεκινούν οι συζητήσεις

Με γοργά βήματα προχωρούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς οι δύο πλευρές εμφανίζουν τη διάθεση να καταλήξουν σε μια συμφωνία το ταχύτερο δυνατό. Ο Ζόραν Ζάεφ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του από τις χθεσινές εξελίξεις, καθώς

δόθηκε το πράσινο φως για την έναρξη των ενταξιακών συζητήσεων από τον Ιούνιο.


Ο Ζόραν Ζάεφ ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter φωτογραφίες από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Σταθεροποίησης και Σύνδεσης, στην οποία συμμετείχε και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, παρουσιάζοντας τα Σκόπια ως «Βόρεια Μακεδονία» στην Ευρωπαϊκή Eνωση.

«Διαστρέβλωση»

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος για άλλη μια φορά επιτέθηκε στη Ν.Δ. μιλώντας για διαστρέβλωση της πραγματικότητας σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. περί μη αναγνώρισης στην Κίνα ελληνικών προϊόντων που φέρουν τον όρο «μακεδονικό».

Οπως ισχυρίστηκε, «ασχέτως με τη συμφωνία και τουλάχιστον από το 2010 και εντεύθεν, βάσει του άρθρου 10 του ισχύοντος κινεζικού νόμου περί εμπορικών σημάτων, απορρίπτονται αιτήσεις καταχώρισης εμπορικών σημάτων, ανεξαρτήτως χώρας συμφερόντων των εταιριών, όταν περιέχουν τον όρο “Macedonia” ή παράγωγα».

Keywords
Τυχαία Θέματα