«Ηθελα δουλειά μόνο για τα δύο παιδιά μου»

«Ηθελα δουλειά μόνο για τα δύο παιδιά μου»24.11.2018Πρόσωπα

Τι είπε μέσα από τις φυλακές η 53χρονη καθαρίστρια, την οποία είδε χθες και ο υπ. Δικαιοσύνης

Αδικη χαρακτήρισε την ποινή που της επιβλήθηκε η 53χρονη καθαρίστρια που καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη από το Πενταμελές Εφετείο Βόλου επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού προκειμένου να προσληφθεί ως υπάλληλος στην καθαριότητα.

Σε συνέντευξη που έδωσε μέσα από τις φυλακές στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος» του Βόλου, η 53χρονη μητέρα, που κρατείται στις Φυλακές Ελαιώνα, εξήγησε πως μοναδικό κίνητρό της ήταν η επιθυμία της να

μεγαλώσει τα δύο της παιδιά.

«Ο,τι έκανα το έκανα για τα παιδιά μου, όχι για να αποκτήσω πλούτη. Ούτε να κλέψω ήθελα, ήθελα μόνο δουλειά για να μπορέσω να μεγαλώσω τα δυο παιδιά μου» ξέσπασε η καθαρίστρια, που προέβη στην παραποίηση του απολυτηρίου δημοτικού σε ηλικία 29 ετών και έχοντας μείνει άνεργη τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της.

«Οχι κι έτσι»

«Εκανα αυτό το έγκλημα, να τιμωρηθώ, αλλά όχι με αυτή την ποινή! Ολα αυτά τα χρόνια δούλεψα, δεν έκλεψα» είπε με δάκρυα η 53χρονη γυναίκα και ευχαρίστησε τον κόσμο για το κύμα συμπαράστασης που έχει εισπράξει από την ώρα που έγιναν γνωστές η καταδίκη και η ποινή που της επιβλήθηκε. Οπως παραδέχτηκε η καθαρίστρια, ήθελε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά της, καθώς η ίδια, παιδί πολύτεκνης οικογένειας, είχε περάσει τα παιδικά της χρόνια σε ορφανοτροφείο.

Την κρατούμενη συνάντησε χθες και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις Γυναικείες Φυλακές του Ελαιώνα Θηβών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στις κρατούμενες με τις οποίες συναντήθηκε και συνομίλησε ήταν και η 53χρονη.
Πάντως ήδη με παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προσδιορίστηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας για τις 28 Νοεμβρίου η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που της επιβλήθηκε. Την ίδια ώρα οι συνήγοροί της κατέθεσαν και αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου, ενώ η εισαγγελέας έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για την αναίρεσή της.

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει όλο τον φάκελο της υπόθεσης προκειμένου να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση. Σε σχετικές ανακοινώσεις που εξέδωσαν πάντως τόσο η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων όσο και η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος σημειώνουν την ανάγκη να εκλογικευτούν οι δρακόντειες ποινές που προβλέπει ο ν. 1608/50 περί καταχραστών Δημοσίου.

«Η αναντιστοιχία αδικήματος και ποινής στην προκειμένη περίπτωση είναι προφανής» τονίζει η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σημειώνοντας ωστόσο: «Oι κατηγορίες περί αναλγησίας δικαστικών λειτουργών που εξέδωσαν τη συγκεκριμένη ή άλλες όμοιες αποφάσεις είναι τουλάχιστον άδικες και συγκαλύπτουν την πραγματική αιτία του προβλήματος».
«Οι δικαστικοί λειτουργοί, στο πλαίσιο της νομιμότητας, με την καταδικαστική απόφαση εξήντλησαν τα όρια της επιείκειας και επέβαλαν την κατώτατη προβλεπόμενη ποινή» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εισαγγελείς, χαρακτηρίζοντας τον επίμαχο νόμο «κατάλοιπο μιας άλλης εποχής».

Keywords
Τυχαία Θέματα