Ηταν όλοι εκεί για το τελευταίο «αντίο» στον Χρ. Πασαλάρη

Ηταν όλοι εκεί για το τελευταίο «αντίο» στον Χρ. Πασαλάρη15.03.2018Πρόσωπα

Το τελευταίο «αντίο» στον Χρήστο Πασαλάρη, που έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, στα 93 του χρόνια, είπαν χθες σύσσωμος ο πολιτικός και ο δημοσιογραφικός κόσμος, συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος...

...στην Παναγίτσα του Παλαιού Φαλήρου, αποτίοντας ύστατο φόρο τιμής σε έναν μεγάλο της δημοσιογραφίας και της πολιτικής ζωής.

Ηταν εκεί, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος

Μεϊμαράκης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης , η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, πολλοί βουλευτές όλων των κομμάτων κ.ά.

Για την αντιστασιακή δράση του στον ελληνικό Τύπο στα χρόνια της Κατοχής και στις σκοτεινές περιόδους αυτού του τόπου ως ενεργός δημοσιογράφος μίλησε η κυρία Αντωνιάδου, ενώ επικήδειους εκφώνησαν η βουλευτής της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη, ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Νίκος Καρούζος και ο δημοσιογράφος και ποιητής Δημήτρης Ιατρόπουλος.

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο Μανώλης Γλέζος αποχαιρέτησε τον «φίλο Χρήστο» με ένα λιτό επίγραμμα: «Ω συνάδελφε της πένας, ακούραστε εργάτη, ο δάσκαλος Χρήστος Πασαλάρης το ξεδιαλύνει: “την αλήθεια κι ας πονάει” πάντοτε το τονίζει, “ελεύθερη πληροφόρηση για δες πόσο χρίζει”».

Keywords
Τυχαία Θέματα