Αγριο ξύλο με λοστούς σε «ντέρμπι» σχολείων

Αγριο ξύλο με λοστούς σε «ντέρμπι» σχολείων15.03.2018Ρεπορτάζ

Εικόνες ωμής βίας περιγράφουν μάρτυρες σε ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ μαθητών στη Θεσσαλονίκη

Από την
Ντόνια Κανιτσάκη

Πρωτοφανείς σκηνές απίστευτης βιαιότητας, σκληρού χουλιγκανισμού, με άγριο ξύλο και συμπλοκές σώμα με σώμα ανάμεσα σε μαθητές, εκτυλίχθηκαν χθες λίγο μετά τις 10 το πρωί σε αγώνα ποδοσφαίρου σχολικού πρωταθλήματος στην Τριανδρία της Θεσσαλονίκης! Ενεπλάκησαν περισσότερα από 100 άτομα, μαθητές του 16ου Λυκείου Θεσσαλονίκης

και του 1ου ΕΠΑ.Λ. Καλαμαριάς, καθώς και εξωσχολικοί που μπούκαραν στο γήπεδο φορώντας κράνη και κρατώντας στα χέρια τους καδρόνια και λοστούς!

Τα επεισόδια σταμάτησαν με την εμφάνιση της Αστυνομίας, η οποία ευτυχώς πήγε γρήγορα στο γήπεδο, όμως υπήρξαν τραυματισμοί, με τη γιατρό του γηπέδου να δίνει τις πρώτες βοήθειες. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν περισσότερα από δέκα άτομα στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους. Μάλιστα, στο γήπεδο έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όμως, σύμφωνα με μαρτυρίες, αρκετοί τραυματίες έφυγαν τρέχοντας για να αποφύγουν τη σύλληψη. «Ολα άρχισαν μετά την ισόπαλη λήξη του αγώνα, οπότε οι δύο ομάδες πήγαν στα πέναλτι.

Οπαδοί των δύο ομάδων, 17χρονα και 18χρονα παιδιά, ενεπλάκησαν σε μάχες σώμα με σώμα. Τα δύο σχολεία δεν έχουν διαφορές μεταξύ τους, είναι μακριά το ένα από το άλλο. Ομως, δυστυχώς, τα παιδιά αντιγράφουν ό,τι κακό βλέπουν στην κοινωνία.

Αυτή την κοινωνία χτίσαμε, αυτήν εισπράττουμε» δηλώνει στη «δημοκρατία» ο διευθυντής του 16ου Λυκείου Θεσσαλονίκης Βασίλης Σταμούλης. «Αυτό που συνέβη είναι θλιβερό. Το φύλλο αγώνα περιγράφει συμπλοκές μεταξύ μαθητών και οπαδών των δύο ομάδων σχολείων. Θα δούμε το θέμα υπηρεσιακά» σημειώνει ο υπεύθυνος της ομάδας Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης Τάσος Δαλκιράνης.

«Δυστυχώς, ο ανταγωνισμός καλλιεργείται μέσα στα σχολεία. Γίνονται ακόμα και μετεγγραφές μαθητών από το ένα σχολείο στο άλλο για να συγκροτηθούν δυνατές ομάδες που θα κερδίσουν το σχολικό πρωτάθλημα» λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Κεντρικής Μακεδονίας Θανάσης Κοκονάς.

Σοκαρισμένη δηλώνει στη «δημοκρατία» η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας Παναγιώτα Μπαχτσεβάνα απ' όσα συνέβησαν: «Το ξύλο ήταν απίστευτο. Πιστεύω ότι από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Οταν έφτασε η Αστυνομία, πολλά παιδιά έφυγαν τρέχοντας για να γλιτώσουν τη σύλληψη, όμως η Αστυνομία έπιασε αρκετούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα