«Ιερό χρέος ο αγώνας για την Κύπρο»

«Ιερό χρέος ο αγώνας για την Κύπρο»25.07.2019ΝΔ

Το μήνυμα ενότητας του Παυλόπουλου (με αποδέκτη την Τουρκία) στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Ιερό χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το χρέος μας να μην ξεχάσουμε τη μαρτυρική Κύπρο και τον αγώνα για την τελική δικαίωση, στο μήνυμα που εκφώνησε στη δεξίωση για την 45η επέτειο της αποκατάστασης της δημοκρατίας. 

Ο

Προκόπης Παυλόπουλος παρουσία του πρωθυπουργού, όλων των πολιτικών αρχηγών και των ηγεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και της Δικαιοσύνης εστίασε στην ανάγκη της «αρραγούς ενότητας» των Ελλήνων και των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, και στην υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων στέλνοντας εμμέσως πλην σαφώς μηνύματα προς την Τουρκία για τη συνεχιζόμενη κατοχή μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας και παραβίαση της ΑΟΖ της.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στη συμπλήρωση του ενός χρόνου από την τραγωδία στο Μάτι τονίζοντας ότι δεν θα λησμονηθούν τα θύματά της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περσινή δεξίωση στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου για την αποκατάσταση της δημοκρατίας είχε αναβληθεί σε ένδειξη πένθους για την εκατόμβη νεκρών που προκάλεσε η φονική πυρκαγιά.

1.400 καλεσμένοι

Πάντως για πρώτη φορά φέτος τον Εθνικό Υμνο έψαλε η χορωδία της Λυρικής Σκηνής, ενώ οι καλεσμένοι ανήλθαν σε 1.400 άτομα, μεταξύ των οποίων όλοι οι υπουργοί, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές. 

Από τα παραλειπόμενα της χθεσινής δεξίωσης ήταν η περισσότερο τυπική χειραψία του κ. Τσίπρα με τον κ. Βαρουφάκη.

 

Αντίθετα, ιδιαίτερα θερμή ήταν η χειραψία του επικεφαλής του ΜέΡΑ25 με τον κ. Μητσοτάκη και, όπως φάνηκε, είχαν και έναν μικρό διάλογο.

Νωρίτερα χθες το πρωί ο Προκόπης Παυλόπουλος αποτίοντας φόρο τιμής στους αντιστασιακούς κατά της δικτατορίας επισκέφθηκε τα κτίρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Σπύρου Μουστακλή.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να τιμήσει τη χθεσινή μέρα διαφορετικά, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου 15 μαθητές με τους οποίους κάθισε μαζί στον χώρο που θα συνεδριάζει στο εξής το υπουργικό συμβούλιο.

 

«Το πρώτο που τους είπα είναι ότι σε αυτό το κτίριο είμαστε όλοι προσωρινοί για όσο καιρό επιλέγουν οι πολίτες» έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα