Ιδού τα τέρατα που σκότωσαν τον φοιτητή

Ιδού τα τέρατα που σκότωσαν τον φοιτητή25.08.2018Πρόσωπα

Δύο Πακιστανοί κι ένας 17χρονος Ιρακινός (που είχε αποφυλακιστεί με όρους) ομολόγησαν τον φόνο του 25χρονου Νίκου

Σεσημασμένοι λαθρομετανάστες είναι οι δύο Πακιστανοί και ο ένας Ιρακινός που λήστεψαν τον άτυχο φοιτητή Νικόλα Μουστάκα και τον οδήγησαν στον θάνατο το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου στον λόφο του Φιλοπάππου.

Συμπληρώνοντας τα αιματοβαμμένα κομμάτια στο παζλ

της δολοφονίας του 25χρονου φοιτητή, ο οποίος είχε επιστρέψει για διακοπές στη χώρα μας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής έφτασαν στα ίχνη και στην ομολογία των τριών αδίστακτων ληστών, ηλικίας 17, 25 και 28 ετών.

Μάλιστα, ο ένας Πακιστανός είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας, ενώ ο 17χρονος είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους! Οπως αποκαλύφθηκε, τη μοιραία νύχτα, γύρω στις 22.50, οι δύο Πακιστανοί πλησίασαν τον άτυχο Νικόλα και την 23χρονη φίλη του από την Πορτογαλία, ζητώντας του τσιγάρα.

Οταν εκείνος τους απάντησε ότι δεν είχε, αποχώρησαν, έχοντας όμως κατοπτεύσει τον χώρο. Λίγα λεπτά αργότερα επέστρεψαν έχοντας μαζί τους και τον 17χρονο Ιρακινό, και με την απειλή μαχαιριού ζήτησαν από το ζευγάρι χρήματα και τα κινητά τους. «Δεν έχω τίποτα μαζί μου» φέρεται ότι τους απάντησε ο άτυχος 25χρονος και στη συνέχεια ο ένας από τους δράστες άρπαξε από την τσάντα της 23χρονης 60 ευρώ, το διαβατήριό της, κάρτες ελληνικών και πορτογαλικών τραπεζών και το κινητό της. Οσο ο συνεργός τους έψαχνε την τσάντα, οι άλλοι δύο κακοποιοί συνέχιζαν να απειλούν με μαχαίρι τον 25χρονο, ζητώντας επίμονα να τους δώσει χρήματα.

«Υπό την απειλή αυτή και προφανώς συνεπεία αυτής, βρέθηκε στον γκρεμό με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος. Πάντως, τεκμήριο «κλειδί», που φέρεται ότι μαρτυρά συμπλοκή μεταξύ θύματος και δραστών είναι και τα κομμάτια της αλυσίδας που φορούσε στον λαιμό ο αδικοχαμένος Νικόλας, τα οποία βρέθηκαν στο σημείο της ληστείας αλλά και εκεί που άφησε την τελευταία του πνοή. Αμέσως μετά τη θανάσιμη πτώση οι δράστες εξαφανίστηκαν παίρνοντας μαζί τη λεία τους, ενώ η 23χρονη σε κατάσταση-σοκ κατάφερε να ειδοποιήσει τις Αρχές.

Συνελήφθησαν πριν μπουν στα Σκόπια

Τις επόμενες ημέρες της δολοφονίας, αντιλαμβανόμενοι ότι ο κλοιός γύρω τους άρχιζε να σφίγγει, οι σεσημασμένοι δράστες, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί για ληστεία, παράβαση του νόμου περί όπλων, παράνομη είσοδο στη χώρα και κλοπή, άρχισαν να οργανώνουν τη διαφυγή τους στα Σκόπια, αλλά δεν πρόλαβαν. Το απόγευμα της Πέμπτης, ύστερα από έρευνες, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο Πακιστανούς στην περιοχή της Ειδομένης, ενώ το ίδιο βράδυ συνελήφθη και ο 17χρονος Ιρακινός στο κέντρο της Αθήνας. Ενώπιον των αστυνομικών υποστήριξαν ότι δεν έσπρωξαν τον φοιτητή και ότι εκείνος παραπάτησε. Χθες εμφανίστηκαν, χωρίς δικηγόρο, στον εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και σύσταση συμμορίας και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν, πιθανότατα, τη Δευτέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα