Συνέχεια του πολέμου για τον πάστορα από Τουρκία

Συνέχεια του πολέμου για τον πάστορα από Τουρκία24.08.2018Ειδήσεις

Απάντηση στις δηλώσεις Μπόλτον

Σκληρή απάντηση στην Ουάσινγκτον, που διεξάγει «οικονομικό πόλεμο» εναντίον της Τουρκίας, έδωσε χθες ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος στον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον, με αφορμή την τοποθέτησή του ότι η Αγκυρα κάνει «μεγάλο λάθος» που δεν αφήνει ελεύθερο τον πάστορα Αντριου Μπράνσον.

Σε

γραπτή τοποθέτησή του που έστειλε στο Reuters ο Καλίν έκρινε ότι οι δηλώσεις Μπόλτον, κατά τη διάρκεια αποκλειστικής συνέντευξης που παραχώρησε στο ίδιο πρακτορείο την Τετάρτη, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ στοχοποιεί έναν σύμμαχό της στο NATO στο πλαίσιο του «παγκόσμιου οικονομικού πολέμου» που διεξάγει.
Ο εκπρόσωπος του «σουλτάνου» υποστήριξε ακόμη πως η πολιτική που ασκεί το τελευταίο διάστημα η Ουάσινγκτον έρχεται σε εκ διαμέτρων αντίθεση με τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Αιχμηρός

Στο πλαίσιο ίσως της πιο αιχμηρής τοποθέτησης που έχει κάνει ως σήμερα δημόσια η Αγκυρα με αφορμή τις επικρίσεις των Αμερικανών για την κράτηση του πάστορα, ο Καλίν ανέφερε ότι «υπάρχει κράτος Δικαίου στην Τουρκία και η υπόθεση του Αντριου Μπράνσον είναι ζήτημα της Δικαιοσύνης». Συνεχίζοντας, είπε ότι «δεν χρειάζεται καν να ειπωθεί ότι θεωρούμε απαράδεκτη την περιφρόνηση αυτής της νομικής διαδικασίας από τις ΗΠΑ, οι οποίες εγείρουν συγκεκριμένες απαιτήσεις».

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν ανέφερε επιπλέον ότι η Τουρκία θα συνεργαστεί με τον υπόλοιπο κόσμο που εναντιώνεται στα περιοριστικά και τιμωρητικά μέτρα της κυβέρνησης των ΗΠΑ και ότι δεν έχει καμιά πρόθεση να αρχίσει οικονομικό πόλεμο, αλλά δεν μπορεί να σιωπά.

Keywords
Τυχαία Θέματα