Αφησαν ελεύθερο τον Φλώρο λόγω... αναπηρίας

Αφησαν ελεύθερο τον Φλώρο λόγω... αναπηρίας 25.08.2018Παρασκήνιο

Ο «Mr Energa», που είχε «φεσώσει» το Δημόσιο με 256.000.000 ευρώ, έμεινε στη φυλακή μόλις ενάμιση χρόνο

Την πύλη εξόδου των φυλακών λόγω... αναπηρίας (!) πέρασε ο επιχειρηματίας Aρης Φλώρος, μόλις ενάμιση χρόνο μετά τη βαρύτατη καταδίκη του σε κάθειρξη 21 ετών για το πολύκροτο σκάνδαλο της Energa-HellasPower, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο κατά 256.000.000 ευρώ!

Το αρμόδιο συμβούλιο έκανε δεκτό το

αίτημα αποφυλάκισης του 39χρονου καταδικασθέντος, στο οποίο επικαλούνταν διαγνωσμένη αναπηρία λόγω σοβαρών προβλημάτων ψυχικής υγείας. Ο άλλοτε θαμώνας των χλιδάτων πάρτι και πρώην ισχυρός άνδρας της Energa, κάνοντας χρήση των επιεικέστερων διατάξεων που εισήγαγε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος το 2015, φέρεται ότι προσκόμισε έγγραφα από δημόσιο φορέα που πιστοποιούν πως αντιμετώπιζε κρίσεις επιληψίας και άλλα ψυχιατρικά προβλήματα, τα οποία, κατά την κρίση του οργάνου, συγκροτούν αναπηρία άνω του 67%. Κι αυτό, καθώς, σύμφωνα με τις τροποποιημένες διατάξεις του ΚΠΔ, κρατούμενος που πάσχει από διαγνωσμένη αναπηρία άνω του 67% αποφυλακίζεται με όρους, εφόσον έχει εκτίσει το ένα πέμπτο της ποινής του.

Ο 39χρονος μπον βιβέρ είχε επιχειρήσει κατ' επανάληψη να πετύχει αναστολή εκτέλεσης της ποινής του από το Πενταμελές Εφετείο, όμως όλες οι αιτήσεις του είχαν απορριφθεί, καθώς και οι δικαστές δεν είχαν κάνει δεκτούς τους ίδιους ισχυρισμούς περί ψυχολογικών και άλλων προβλημάτων υγείας! Η τελευταία, μάλιστα, απορριπτική απόφαση της σύνθεσης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών είχε εκδοθεί μόλις δύο μήνες νωρίτερα, τον Ιούνιο του 2018!

Για δολοφονία

Aλλωστε, ο 39χρονος Αρης Φλώρος μετρά στο ποινικό ενεργητικό του από τον περασμένο Μάρτιο ακόμα μία βαριά καταδίκη. Συγκεκριμένα, οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας τον είχαν κρίνει ένοχο για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη, και του είχαν επιβάλει ποινή κάθειρξης 13 ετών. Η επιβληθείσα ποινή είχε ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Στη δίκη, ως φυσικοί αυτουργοί είχαν καταδικαστεί δύο Αλβανοί βαρυποινίτες, οι οποίοι είχαν υποδείξει τον επιχειρηματία ως τον «ενορχηστρωτή» του εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, είχαν κατονομάσει τον Aρη Φλώρο ως το άτομο που τους είχε υποσχεθεί αμοιβή 300.000 ευρώ, προκειμένου να δολοφονήσουν τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ και αντίδικό του στην υπόθεση Energa-Hellas Power Γιώργο Αντωνόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα