Ι.Χ.: Ηρθε και η «λυπητερή» με τα τέλη κυκλοφορίας!

Ι.Χ.: Ηρθε και η «λυπητερή» με τα τέλη κυκλοφορίας!27.11.2018Οικονομία

Αναρτήθηκαν χθες στο Taxisnet. Οι ιδιοκτήτες θα καταβάλουν τα ίδια ποσά με πέρυσι. Τα βήματα για την πληρωμή

Το... χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν μέχρι το τέλος του χρόνου οι ιδιοκτήτες οχημάτων για να πληρώσουν -και- τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019, τα οποία παραμένουν στα ίδια με τα

περυσινά επίπεδα.

Η πλατφόρμα στο Taxisnet άνοιξε χθες και θα παραμείνει ανοιχτή τουλάχιστον έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Το πρώτο βήμα που πρέπει οι ιδιοκτήτες οχημάτων να κάνουν είναι να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο των τελών κυκλοφορίας στο οποίο αναγράφεται ο απαραίτητος κωδικός. Για τον λόγο αυτόν πρέπει να μπουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ «Οχήματα» (στην ιστοσελίδα www.aade.gr).

Με την Ταυτότητα Οφειλής (υπάρχει σε κάθε ειδοποιητήριο) θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν την εξόφλησή τους μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2019 μπορεί να γίνεται στα τραπεζικά γκισέ ή διαδικτυακά. Οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών μπορούν να τα εξοφλήσουν σε 12 δόσεις.

Τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται εμπρόθεσμα: α) στο τελευταίο δίμηνο του τρέχοντος έτους (1η Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου) και β) την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη ημέρα, εάν το όχημα ταξινομηθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας απαιτείται η συμπλήρωση:
• Του ΑΦΜ που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας.
• Του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος (αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας,
• Του έτους των τελών κυκλοφορίας.

Συμβουλές

Επίσης, οι κάτοχοι οχημάτων θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να γνωρίζουν τα εξής:

1 Εάν μεταβίβασαν το όχημα εντός του έτους, τα τέλη θα πρέπει να καταβληθούν από αυτόν που ήταν ή είναι κάτοχος την 1η Ιανουαρίου ή μέχρι την παράταση (εάν δοθεί, φυσικά).

2 Εάν κάποιος είναι συνιδιοκτήτης και έχουν εκδοθεί έντυπα τελών για κάθε ΑΦΜ, τότε πρέπει να γνωρίζουν ότι τα τέλη είναι αδιαίρετα. Αρκεί να τα πληρώσει ένας από τους συνιδιοκτήτες.

3 Εάν έχει αλλάξει ο αριθμός κυκλοφορίας και ο ιδιοκτήτης έχει πληρώσει τα τέλη πριν από την αλλαγή, δεν χρειάζεται καμιά επιπλέον καταβολή χρημάτων.

4 Δεν οφείλονται τέλη όταν το όχημα έχει τεθεί σε ακινησία, εκούσια ή αναγκαστική, πριν από την έναρξη του έτους τελών.

5 Εάν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας, επιβάλλεται και πρόστιμο: α) ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ., β) το ήμισυ των τελών, εάν είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο και γ) 30 ευρώ, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

6 Το μήνυμα «Ο ΑΦΜ δεν εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης του οχήματος» κάνει την εμφάνισή του στην ιστοσελίδα εάν είναι λανθασμένος ο αριθμός που έχει συμπληρωθεί ή αναγράφεται στην άδεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα