Η σπείρα με τη... φάμπρικα στο Κορωπί «βάφτιζε» ζαχαρωτά τα λαθραία τσιγάρα

Η σπείρα με τη... φάμπρικα στο Κορωπί «βάφτιζε» ζαχαρωτά τα λαθραία τσιγάρα22.05.2018Αστυνομικά

Σε περισσότερα από 100.000.000 ευρώ υπολογίζονται τα κέρδη του οργανωμένου κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη παραγωγή και τη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, το οποίο έπεσε στα χέρια της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας το Σαββατοκύριακο στο Κορωπί.

Στο πλαίσιο της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης έως χθες το μεσημέρι είχαν συλληφθεί 19 άτομα, 16 Ουκρανοί και τρεις Κύπριοι, ηλικίας από 21 έως 82 ετών, μεταξύ των οποίων ήταν και οι εγκέφαλοι της οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ακόμη ένα άτομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, χαρακτηριστικό είναι ότι στα πακέτα των τσιγάρων που προορίζονταν για εξαγωγή τα μέλη της έγραφαν ότι περιείχαν διάφορα είδη ζαχαρωτών, για να ξεφύγουν από τους ελέγχους.

Οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας εντόπισαν στο άντρο της οργάνωσης στο Κορωπί ένα ολόκληρο εργοστάσιο παραγωγής λαθραίων τσιγάρων, το οποίο διέθετε αποθήκες, χώρους στάθμευσης μεταφόρτωσης και υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, ενώ βρήκαν και κατέσχεσαν 15.000.000 τσιγάρα και φίλτρα, καθώς και 15 τόνους καπνού. Επιπλέον, εντοπίστηκαν μέσα σε κοντέινερ ακόμη και αρχαία αντικείμενα, συγκεκριμένα θραύσματα από αγγεία, τα οποία χρονολογούνται από το 2000 π.Χ.

Keywords
Τυχαία Θέματα