Στην ομάδα υπεράσπισης του «Λίπους» και η Ζωή

Στην ομάδα υπεράσπισης του «Λίπους» και η Ζωή22.05.2018Πρόσωπα

Οι Γάλλοι θέλουν την έκδοσή του

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής και δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέλαβε, μαζί με άλλους συνηγόρους, την υπεράσπιση του κατηγορούμενου Λάσα Σουσανασβίλι, γνωστού με το προσωνύμιο «Το Λίπος», στην υπόθεση αιτήματος των γαλλικών Αρχών για την έκδοσή του στη Γαλλία.

Η υπόθεση εισήχθη χθες για πρώτη φορά στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, το οποίο έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής της υπόθεσης για την επόμενη εβδομάδα, λόγω της απουσίας των περισσότερων συνηγόρων, μεταξύ των οποίων και η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Για κλοπές

Οι γαλλικές Αρχές ζητούν την έκδοση του 57χρονου Σουσανασβίλι, καθώς τον κατηγορούν ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης που έδρασε στη Γαλλία με βασικό αντικείμενο τις κλοπές.
Τον 57χρονο για τον ίδιο λόγο ζητούσαν πριν από χρόνια και οι ισπανικές Αρχές, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε, καθώς δικάστηκε για την υπόθεση στη Θεσσαλονίκη και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 χρόνων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Η επανάληψη της δίκης στο Πενταμελές Εφετείο, έπειτα από τρεις αναβολές, αναμένεται την προσεχή Πέμπτη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Τις πρώτες δύο φορές η δίκη αναβλήθηκε για λόγους υγείας του κατηγορουμένου, ενώ την τρίτη φορά το δικαστήριο κλήθηκε να εξετάσει αίτημα που υπέβαλαν οι συνήγοροί του, με το οποίο ζητούσαν την αντικατάσταση της προέδρου του δικαστηρίου, επικαλούμενοι «μεροληψία εκ μέρους της», το οποίο απορρίφθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα