Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ΣτΕ

Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ΣτΕ17.10.2018Πρόσωπα

Νέα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επόμενη τετραετία θα είναι η μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, έπειτα από απόφαση του υπουργικού συμβουλίου

Μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης με την οποία προήχθη στην ανώτατη βαθμίδα του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, η κυρία Σακελλαροπούλου δήλωσε τα εξής:

«Αισθάνομαι την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την οποία με επέλεξε το υπουργικό συμβούλιο, ως τιμητικό βάρος, που με καλεί να ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις. Και έχω την

ελπίδα ότι, σε συνεργασία με τους συναδέλφους μου, το ανώτατο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της θητείας μου θα προχωρήσει όπως απαιτεί η παράδοσή του και ο συνταγματικός του ρόλος, στα πλαίσια του κράτους δικαίου και της δημοκρατικής παράδοσης της χώρας». Η νέα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι γόνος δικαστικής οικογένειας από τη Θεσσαλονίκη.

Ο αείμνηστος πατέρας της Νικόλαος Σακελλαρόπουλος διετέλεσε αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ενώ ήταν μέλος της σύνθεσης του ανώτατου δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση Ανδρέα Παπανδρέου - Γιώργου Κοσκωτά. Ακόμη, η Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου ήταν μέλος του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε την υπόθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη «λίστα Λαγκάρντ».

Παράλληλα, οι δύο νέοι αντιπρόεδροι του ΣτΕ είναι ο Μιχάλης Πικραμένος και ο Δημήτρης Σκαλτούνης. Επίσης, τρεις νέοι αντιπρόεδροι στον Αρειο Πάγο είναι ο αρχαιότερος αρεοπαγίτης Ιωσήφ Τσαλαγανίδης και οι αρεοπαγίτες Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκκοτίνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα