Η ΝΔ επιταχύνει στον δρόμο των καλπών ποντάροντας στο δίλημμα «Ελλάδα των πολλών ή Ελλάδα των Πολάκηδων»

Η ΝΔ επιταχύνει στον δρόμο των καλπών ποντάροντας στο δίλημμα «Ελλάδα των πολλών ή Ελλάδα των Πολάκηδων»30.04.2019Πρόσωπα

H Πειραιώς βλέπει ως δώρο τη στήριξη του πρωθυπουργού στον υπουργό του

Σε κεντρικό προεκλογικό σύνθημα αλλά και εκλογικό δίλημμα αναμένεται να μετατραπεί από το Μοσχάτο το «Ελλάδα των πολλών ή Ελλάδα

των Πολάκηδων». Αλλωστε, μετά την Κυριακή του Θωμά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα καταθέσουν πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη (φωτό), με αφορμή την επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Στη Ν.Δ., μάλιστα, αντιμετωπίζουν ως προεκλογικό δώρο του Αλέξη Τσίπρα την κάλυψη του Μαξίμου στον κ. Πολάκη και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έχει προαναγγείλει τη μετατροπή της πρότασης μομφής της Ν.Δ. κατά του συγκεκριμένου υπουργού σε ψήφο εμπιστοσύνης για το σύνολο της κυβέρνησής του.

Για τη Ν.Δ. πλέον η εξίσωση είναι «Τσίπρας ίσον Πολάκης» και μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει το ζήτημα της ποιότητας και του ήθους στον δημόσιο διάλογο «το μεγαλύτερο διακύβευμα των εκλογών». Ουσιαστικά, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να μετατρέψει το ζήτημα του Παύλου Πολάκη σε εμβληματική αντιπαράθεση συμβόλων για όσα χωρίζουν τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν χάνει την ευκαιρία να τονίζει, εν όψει των εκλογών, ότι το διακύβευμα είναι «με ποιους θέλουμε να προχωρήσουμε και ποιους θέλουμε ν' αφήσουμε πίσω».

Οι προετοιμασίες στη Ν.Δ. για την κοινοβουλευτική αυτή μάχη θα αρχίσουν από σήμερα με την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα, ενώ το ερχόμενο Σάββατο θα συνεδριάσει και η «γαλάζια» Πολιτική Επιτροπή. Ενδεικτικό της σημασίας αυτής της κοινοβουλευτικής μάχης, και μάλιστα εντός της προεκλογικής περιόδου, είναι και η υπόσχεση του κ. Μητσοτάκη πως η «εβδομάδα των παθών» για τον κ. Τσίπρα θα αρχίσει μετά το Πάσχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα