Βάφτηκε στο αίμα το Πάσχα από τα εγκληματικά «έθιμα»

Βάφτηκε στο αίμα το Πάσχα από τα εγκληματικά «έθιμα»30.04.2019Ρεπορτάζ

Νεκρός εικονολήπτης από τον σαϊτοπόλεμο στην Καλαμάτα! Στο σκαμνί σήμερα οι έξι συλληφθέντες

Παγίδα θανάτου υπήρξε για τον 53χρονο εικονολήπτη και πατέρα δύο παιδιών Κώστα Θεοδωρακάκη η ζωντανή μετάδοση του εθίμου του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα το βράδυ της Κυριακής, καθώς μια σαΐτα ξέφυγε και τον τραυμάτισε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να χάσει

τη ζωή του.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Καλαμάτας (φωτό), χωρίς να έχει συναίσθηση της τραγωδίας, δηλώνει πως δεν θα σταματήσει το έθιμο, με τον γιο του αδικοχαμένου εικονολήπτη να δίνει τη δική του, ηχηρή απάντηση.

Ολα συνέβησαν την ώρα που ο άτυχος οπερατέρ στεκόταν σε απόσταση λίγων μέτρων από το υπαίθριο πάρκινγκ του Νέδοντα και κατέγραφε με την κάμερά του την αναβίωση του επικίνδυνου εθίμου. Τότε, μια σαΐτα έφυγε από τα χέρια ενός εκ των σαϊτομάχων με αποτέλεσμα να καρφωθεί στο κεφάλι του, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο ίδιος αποτύπωσε στις εικόνες που τραβούσε τη στιγμή που δέχθηκε τη φλεγόμενη σαΐτα, ενώ παρόμοια βίντεο έχουν τραβήξει και άλλοι παρευρισκόμενοι.

Τη στιγμή που δέχεται το φονικό χτύπημα, από τα μεγάφωνα ακούγεται μια φωνή που καλεί ασθενοφόρο. Η αναπαράσταση του εθίμου σταματά και κάποιοι σπεύδουν προς τον 53χρονο άνδρα, που βρίσκεται αιμόφυρτος στο έδαφος. Λίγη ώρα αργότερα, ο εικονολήπτης μεταφέρεται στο νοσοκομείο, όμως, σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργο Μπέζο, είναι ήδη νεκρός.

Για το συμβάν έχουν συλληφθεί ήδη έξι άνδρες, ηλικίας 22 έως 62 χρονών, για θανατηφόρα σωματική βλάβη, σε συνδυασμό με τον νόμο περί φωτοβολίδων, ενώ δίωξη για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε σε βάρος του αρμόδιου αντιδημάρχου. Οι έξι συλληφθέντες συμμετείχαν στην ομάδα των σαϊτομάχων, ενώ οι αστυνομικοί μελετούν προσεκτικά τα βίντεο που καταγράφουν το μοιραίο συμβάν, προκειμένου να ταυτοποιήσουν το πρόσωπο από τα χέρια του οποίου έφυγε η μοιραία σαΐτα.

Την ίδια ώρα, δεκάδες είναι οι καταγγελίες για τα ελλιπή μέτρα προστασίας, τις οποίες επικυρώνουν και μαρτυρίες παρευρισκομένων, σύμφωνα με τις οποίες τουλάχιστον ακόμα δύο σαΐτες φέρεται ότι ξέφυγαν από τον έλεγχο των χειριστών τους, με τη μία να περνά ξυστά δίπλα από ένα κοριτσάκι!

Πάντως, σύμφωνα με δηλώσεις του μοιραίου δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, το επικίνδυνο έθιμο δεν θα απαγορευτεί! «Ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσηνίων, οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί, γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «ο δήμος προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια να λάβει μέτρα για να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά».



Απάντηση στις θρασύτατες δηλώσεις του δημάρχου έστειλε μέσω facebook ο γιος του αδικοχαμένου εικονολήπτη, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Στο DNA των Μεσσηνίων είναι και η ανθρωπιά. Δηλώνω δημοσίως πως θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της Δικαιοσύνης. Θα μπορούσαν κάλλιστα να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά, αν είχατε σχεδιασμό και πρόγραμμα».

Ο 53χρονος Κώστας Θεοδωρακάκης ήταν 25 χρόνια επαγγελματίας εικονολήπτης και είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα. Ηταν ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού Παλμός και της ιστοσελίδας messinianews.gr. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα ανέβηκε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό αποχαιρετιστήριο μήνυμα. Σημειώνεται πως οι συλληφθέντες θα δικαστούν σήμερα.

►Κινδυνεύουν με ακρωτηριασμό 14χρονοι►Χαροπαλεύει 8χρονη από αδέσποτη σφαίρα

Keywords
Τυχαία Θέματα