Ι. Μουζάλας: Η μετανάστευση με ταπείνωσε!

Ι. Μουζάλας: Η μετανάστευση με ταπείνωσε!03.03.2018Πρόσωπα

Με δάκρυα υποδέχτηκε τον αντικαταστάτη του (Δ. Βίτσας) στο υπουργείο

Με δάκρυα στα μάτια ο Γιάννης Μουζάλας υποδέχτηκε τον Δημήτρη Βίτσα στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στην τελετή παράδοσης παραλαβής μετά τον μίνι ανασχηματισμό.

«Εχω εδώ διάφορα γραμμένα... χέσ’ τα... δεν μπορώ τώρα» ανέφερε και μίλησε εκτός κειμένου για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε αλλά και για τον διάδοχό του, για τον οποίο επιφύλασσε τα καλύτερα λόγια. «Κάναμε μια διαχείριση κρίσης και υπήρξαν φάσεις που κάναμε

διαχείριση ζημιάς. Η μόνη μου προσπάθεια ήταν να είμαι χρήσιμος. Οταν ανέλαβα, ήξερα ότι η μετανάστευση θα με ταπεινώσει. Εφαρμόσαμε τον κανόνα που βοήθησε πάρα πολύ και είναι το κλειδί για το μέλλον, ότι προσπαθήσαμε να έχουμε ισορροπίες δικαιωμάτων» ανέφερε ο κ. Μουζάλας.

Για τον Δημήτρη Βίτσα είπε πως αναλαμβάνει σε μια πολύ δύσκολη φάση του Μεταναστευτικού, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, «οι οποίοι, ενώ έτρεχε η ιστορία, με έβαλαν μέσα».

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός δήλωσε πως «έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε» και αναφερόμενος στον Γιάννη Μουζάλα είπε ότι «η χώρα χρειάζεται ανθρώπους σαν αυτόν για να τους αξιοποιεί».

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι θα ταξιδέψουν μαζί στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα στο συμβούλιο υπουργών, ώστε «να υπάρχει μια ομαλή διαδικασία» και να γίνει μια σφαιρική ενημέρωση των Ευρωπαίων εταίρων για την κατάσταση στο Μεταναστευτικό.
Μίλησε, μάλιστα, για «ένα διήμερο πολύ έντονων συναισθημάτων, αλλά πρέπει να το εξορθολογίσουμε, γιατί έχουμε δουλειά να κάνουμε». Ξεκαθάρισε, εξάλλου, ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην πολιτική του υπουργείου, γιατί είναι πολιτική της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα