Εξακολουθεί να παριστάνει τον... σωτήρα

Εξακολουθεί να παριστάνει τον... σωτήρα03.03.2018Πρόσωπα

Ο Κ. Σημίτης χαρακτήρισε «παραμύθι» την έξοδο από τα Μνημόνια και τάχθηκε υπέρ της προληπτικής γραμμής στήριξης

Αμέσως μετά τις αποκαλύψεις για τις μίζες στο μετρό, ο Κώστας Σημίτης επέστρεψε, κάνοντας την επανεμφάνισή του στα δημόσια πράγματα από το βήμα του 3ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του

με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και την τραγωδία στα Ιμια, ο αμετανόητος καταστροφέας της χώρας, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής εξακολουθεί να ασκεί κριτική αφ' υψηλού και να καταθέτει προτάσεις για τη... σωτηρία της χώρας.
Κινούμενος στη γραμμή των Γιάννη Στουρνάρα και Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρώην πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της πρότασης για προληπτική γραμμή στήριξης και χαρακτήρισε «παραμύθι» την έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια και τις δεσμεύσεις τον προσεχή Αύγουστο.

Οπως ανέφερε, από εμάς τους ίδιους εξαρτάται «αν θα πετύχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα», γι’ αυτό και πρέπει να απαλλαγούμε από «ακραίες πολιτικές αντιπαλότητες», «να είμαστε ειλικρινείς προς τους πολίτες για το τι πρέπει να γίνει», να εφαρμόσουμε μια «νέα εθνική αυτογνωσία», παρότι ο ίδιος δεν έκανε τίποτα απ' όλα αυτά.

Η ελληνική κοινωνία, κατά τον πρώην πρωθυπουργό, «είναι, σε αντίθεση με άλλες χώρες των Βαλκανίων, με άλλες χώρες της Ευρώπης, ανθρώπινο δυναμικό ανοιχτό στα νέα ρεύματα σκέψης, επιχειρηματικές επαφές».
Πρότεινε δε «να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, αλλά να εγκαταλείψουμε τα εθνολαϊκιστικά πειράματα και η προσπάθειά μας να γίνει με αίσθηση συνείδησης πως πρέπει να αλλάξουμε τον τόπο».

Ο κ. Σημίτης, ξεχνώντας το δικό του σκοτεινό παρελθόν, ανέφερε πως σήμερα «αρνητικό στοιχείο είναι η αβεβαιότητα που δημιουργείται με τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς που διαψεύδονται, οι διαξιφισμοί με τους δανειστές κ.ά. Ολοι ξέρουμε πως ο πολίτης φοβάται να καταθέσει τα χρήματά του στην τράπεζα, γιατί φοβάται πως θα συμβεί αυτό που έγινε στην Κύπρο».

Το νέο πρόγραμμα «πρέπει να συμπεριλάβει τις δεσμεύσεις της χώρας απέναντι στην Ε.Ε., αλλά να περιλαμβάνει και εθνικούς στόχους. Δεν μπορεί να αποτελεί την επανάληψη χιλιοειπωμένων εξαγγελιών που κατά τους εμπνευστές τους διαφοροποιούν την αριστερή Ελλάδα από την προηγούμενη, νεοφιλελεύθερη Ελλάδα. Χρειάζεται σχέδιο, όχι σαν αυτό που εκπονείται στις τριήμερες εκδρομές των κυβερνητικών κλιμακίων» ανέφερε, ενώ μεγάλο μερίδιο της ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση φέρει προφανώς και ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα