Η γραμματέας του Φρουζή αποκαλύπτει:«Η κόλαση που έζησα με εξευτελισμούς, χαστούκια και σεξουαλική παρενόχληση»

Η γραμματέας του Φρουζή αποκαλύπτει:«Η κόλαση που έζησα με εξευτελισμούς, χαστούκια και σεξουαλική παρενόχληση»18.12.2018Δικαστικά

Σοκάρει η αγωγή κατά της Novartis. Παραδέχεται πρώτη φορά ότι κατέθεσε για το σκάνδαλο

Mια πραγματική κόλαση βίωνε επί σειράν ετών η έμπιστη γραμματέας του πρώην προέδρου και γενικού διευθυντή της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή, ο οποίος -ως γνωστόν- είναι το κεντρικό πρόσωπο του μεγάλου σκανδάλου που απασχολεί τις δικαστικές Αρχές. Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Μ.Μ. απολύθηκε από την πολυεθνική φαρμακευτική και προ ημερών -συγκεκριμένα, στις 12 Δεκεμβρίου- κατέθεσε αγωγή, διεκδικώντας αποζημίωση 1.000.000 ευρώ. Το ενδιαφέρον, όμως, βρίσκεται στις φοβερές αποκαλύψεις που κάνει τόσο για τον χαρακτήρα του κ. Φρουζή όσο και για την εμπλοκή της στην πολύκροτη υπόθεση.

Στο 48σέλιδο δικόγραφο που κατέθεσε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας (στοιχεία του οποίου έβγαλε πρώτη χθες στο φως της δημοσιότητας η «Εφημερίδα των Συντακτών») η Μ.Μ. παραδέχεται πρώτη φορά ότι εκλήθη από τον εισαγγελέα Διαφθοράς και κατέθεσε για το σκάνδαλο, όμως δεν αναφέρει ούτε υπονοεί αν βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας μάρτυρα, κάτι που είχε ευρέως γραφτεί. Επίσης, σημειώνει ότι, όταν η φωτογραφία της βγήκε στη δημοσιότητα, υπήρξαν σοβαρές συνέπειες για την ίδια. Για τους λόγους αυτούς η «δημοκρατία» δεν δημοσιεύει φωτογραφία της ούτε το πλήρες όνομά της.

Οσα αναφέρει η έμπιστη γραμματέας του Φρουζή σοκάρουν, αφού κατηγορεί τον πανίσχυρο άνδρα της Novartis για εξευτελισμούς, ξυλοδαρμό, σεξουαλικές επιθέσεις, ίντριγκες και απειλές κατά της σωματικής της ακεραιότητας! Οπως υποστηρίζει, η χαρακτηριστική φράση που συνήθιζε να της λέει ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της φαρμακοβιομηχανίας ήταν ότι «μεγάλωσε με το να χτυπάει παλαμάκια, για να του φέρνουν την πορτοκαλάδα στο στόμα», γι' αυτό έπρεπε να του κάνει όλα τα χατίρια, όποτε τα ζητούσε!

Μάλιστα, τα βασανιστήρια που περνούσε είχαν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία της και την οδήγησαν σε πρόωρο τοκετό. Τα επίμαχα γεγονότα συνέβαιναν από τον Ιούνιο του 2007, οπότε προσελήφθη στην εταιρία, έως την αποχώρηση του Κωνσταντίνου Φρουζή το 2015. Ομως και στη συνέχεια αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα με τη φαρμακευτική, που προσπαθούσε να καλύψει τις «αμαρτίες» του παρελθόντος, ενώ και ο ίδιος ο κ. Φρουζής την απειλούσε μέσω τρίτων προσώπων, για να μη μιλήσει σε κανέναν.

Στην αγωγή της η γραμματέας χαρακτηρίζει τον Κωνσταντίνο Φρουζή άνθρωπο συγκεντρωτικό που «ήλεγχε ακόμη και την αναπνοή της» και «αξίωνε από εκείνη να εκπληροί ταυτοχρόνως καθήκοντα γραμματέως - υπηρέτριας - καθαρίστριας και άλλα πολλά ακόμη, παραβιάζοντας ακόμη και την οικογενειακή ζωή της». Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ενδεικτικά, μια μέρα που ήμουν στο γραφείο του, χτύπησε το τηλέφωνό μου και ήταν η μητέρα μου. Τον ρώτησα αν μπορούσα να μιλήσω μαζί της, γιατί το παιδί μου ήταν άρρωστο! Μετά το πέρας της συνδιάλεξης, μου είπε: “Εγώ, Μ., έχω βάλει πάγο σε όλες τις σχέσεις μου με τους οικείους μου και το ίδιο απαιτώ να κάνεις κι εσύ».

«Μολονότι γνώριζε ότι βρισκόμουν σε άδεια λοχείας, απαιτούσε να εργάζομαι το ίδιο, ίσως και περισσότερο από πριν, ωσάν να μην είχα υποστεί έναν πρόωρο τοκετό, ωσάν να μην είχα ανάγκη τόσο σωματικά όσο και ψυχικά να επανέλθω ως φυσιολογικός άνθρωπος, αλλά και να στηρίξω το πρόωρο βρέφος μου που είχε ταλαιπωρηθεί στη θερμοκοιτίδα και πάλευε να ξεφύγει από τον κίνδυνο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Οι απειλές, οι προσβολές, οι ύβρεις, η συνεχής κακόβουλη κριτική και επίκριση, η υποτίμησή μου, η γελοιοποίησή μου και η δημιουργία κλίματος εκφοβισμού και τρόμου, η κτητικότητα, ο πλήρης και απόλυτος έλεγχος των κινήσεών μου, η αδικαιολόγητη επίρριψη ευθυνών και, το “κερασάκι”, οι μόνιμες και αδιάλειπτες απειλές για απόλυση, ήταν οι “παροχές” και το “ευχαριστώ” που λάμβανα από τον προϊστάμενό μου, αντιπρόεδρο και γενικό διευθυντή του τμήματος “marketaccess” της εναγομένης Κωνσταντίνο Φρουζή», τονίζει η γραμματέας, περιγράφοντας συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα.

Οπως εξηγεί, το τηλέφωνό της χτυπούσε ασταμάτητα ακόμη και στις 3 τα ξημερώματα, ενώ ο Φρουζής συχνά την εξύβριζε και «την εξευτέλιζε ως άνθρωπο και δη ως γυναίκα». Μάλιστα, υποστηρίζει ότι όλα αυτά ήταν γνωστά στην εταιρία, χωρίς ωστόσο κανείς να αντιδρά στις καταχρήσεις που γίνονταν σε βάρος της.

Στην αγωγή της χαρακτηρίζει παράνομη και καταχρηστική την απόλυσή της από την εταιρία, που της κοινοποιήθηκε με εξώδικο. Οπως αναφέρει, η τακτική που ακολουθήθηκε από την εταιρία τής προκάλεσε την εκδήλωση ψυχικών και σωματικών νοσημάτων, και έφτασε έως την πρόκληση διαταραχών ύπνου, κατάθλιψης, σωματικής κόπωσης, ακόμα και τάσεων αυτοκτονίας!

«Εάν δεν είχα δύο ανήλικα παιδιά να στηρίζονται αποκλειστικά σε εμένα, θα το είχα ήδη επιχειρήσει» αναφέρει.

«Αν μιλήσεις, κινδυνεύεις εσύ, η οικία, τα παιδιά και η εργασία σου»

Η γραμματέας συνδέει την απόλυσή της με την κατάθεση που έδωσε στις Αρχές για το σκάνδαλο της Novartis και προσθέτει ότι ακόμη και μετά την αποχώρησή του από την εταιρία το 2015 ο Κωνσταντίνος Φρουζής την απειλούσε μέσω τρίτων για να μη μιλήσει. Η Μ.Μ. αποκαλύπτει ότι δέχθηκε την «επίσκεψη» δικηγόρου του Φρουζή στην εργασία της, η οποία χρησιμοποίησε ψεύτικο όνομα και της μετέφερε μήνυμά του να κρατήσει το στόμα της κλειστό!

«Οταν τη ρώτησα για τον λόγο της επίσκεψής της, μου αποκρίθηκε ότι είχε έρθει εκ μέρους του κυρίου Φρουζή για να μου μεταφέρει το μήνυμά του, ήτοι να συμμορφωθώ στις απαιτήσεις και τις επιδιώξεις του, και να κρατήσω το στόμα μου κλειστό. Σε διαφορετική περίπτωση, μου τόνισε ότι “θα κινδυνεύσει η σωματική μου ακεραιότητα, η υπόσταση της οικίας μου, η ζωή και η υγεία των παιδιών μου και από την ερχόμενη εβδομάδα θα απολέσω και την εργασία μου».

Να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο του 2018 ο Κωνσταντίνος Φρουζής κατέθεσε αγωγή σε βάρος της Novartis αλλά και της πρώην γραμματέως του, κατηγορώντας τη για υποκλοπή προσωπικών δεδομένων και εγγράφων, αλλά και για υπεξαίρεση.

«Εμφανιζόταν με το εσώρουχο, μου έδειχνε τα γεννητικά του όργανα»

Μέσα από την αγωγή της η Μ.Μ. αναδεικνύει και την αθέατη πλευρά του σκανδάλου Νοvartis. Οσα αναφέρει για τον Φρουζή, τον «ατσαλάκωτο» μάνατζερ, προκαλούν ανατριχίλα!

«Πλείστες όσες φορές, κυρίως όταν με καλούσε σπίτι του να συνεχίσουμε την εργασία, εμφανιζόταν μπροστά μου με το εσώρουχο. Καθισμένος στον καναπέ και γεμάτος “όρεξη για δουλειά”, καθώς μου μιλούσε έπιανε ή χάιδευε επισταμένα τα γεννητικά του όργανα, υπήρχαν κάποιες φορές δε που, καθώς γινόταν αυτό, με αποκαλούσε “κοκκινοσκουφίτσα” και με χάιδευε στα μαλλιά και στο πρόσωπο σαν να ήμουν παιδί» περιγράφει, αναφερόμενη στη σεξουαλική παρενόχληση που δεχόταν από τον προϊστάμενό της, η οποία της προκαλούσε «αμηχανία, φόβο, αηδία και τάση για φυγή».

Μάλιστα, παρουσιάζει και ένα περιστατικό, κατά το οποίο ο Κωνσταντίνος Φρουζής δεν δίστασε να της επιδείξει τα γεννητικά του όργανα! «Μια μέρα ο προϊστάμενός μου, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του τμήματος “marketaccess” της εναγομένης Κωνσταντίνος Φρουζής με φώναξε στο γραφείο του και, κλείνοντας την πόρτα, χωρίς καν να σεβαστεί τον χώρο, χωρίς καν να με προϊδεάσει, κατεβάζει το παντελόνι του και το εσώρουχό του για να μου δείξει ένα πρόβλημα που είχε, ήτοι κάποιες κοκκινίλες που είχαν εμφανιστεί στο ερεθισμένο πέος του!» αναφέρει.
Σύμφωνα με όσα έχουν κατατεθεί στην αγωγή, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της φαρμακοβιομηχανίας δεν δίσταζε ακόμη και να χειροδικεί εναντίον της.

«Η οργή του ήταν τέτοια που, ενώ με κάλεσε σπίτι του δήθεν για να εργαστούμε, με το που εισήλθα στην κατοικία του, άρχισε να με υβρίζει και να με ειρωνεύεται, οργισμένος από το περιεχόμενο του προσωπικού ημερολογίου μου, το οποίο κρατούσε στο χέρι του» αναφέρει και περιγράφει πώς βιαιοπράγησε σε βάρος της: «Δεν πρόλαβα να αρθρώσω λέξη από το σοκ και με έπιασε από τους ώμους αρχίζοντας να με ταρακουνά, υβρίζοντας ακατάληπτα. Εχασα τον κόσμο και τη γη κάτω από τα πόδια μου. Οταν αντελήφθην τι συνέβη και ότι το πιο προσωπικό μου αντικείμενο, το ημερολόγιό μου, βρισκόταν στα χέρια του, ένιωσα σαν να είχε βιάσει και παραβιάσει την ψυχή μου και το κορμί μου (…) Ούτε καν αντιλήφθηκα τα χαστούκια και τον πόνο από το σφίξιμο των χεριών του» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα