Βλέπουν «ΟΛΑ» πίσω από το χτύπημα

Βλέπουν «ΟΛΑ» πίσω από το χτύπημα18.12.2018Παρασκήνιο

Η τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» βλέπει το αντιτρομοκρατικό επιτελείο ότι βρίσκεται πίσω από την ισχυρή έκρηξη που προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στο κτίριο του Σκάι και της «Καθημερινής»

Μάλιστα, αξιωματικοί με μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενο σημειώνουν ότι αυτή τη στιγμή η «ΟΛΑ» είναι η μοναδική οργάνωση που διαθέτει την τεχνογνωσία αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό για να εκτελέσει «χειρουργικά» χτυπήματα στον στενό οικιστικό

ιστό της πόλης.

Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» θεωρείται μετεξέλιξη της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την Ελληνική Αστυνομία, στην «ΟΛΑ» είναι μέλη άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά και κατηγορούμενοι του ποινικού δικαίου.
Επιπλέον χαρακτηριστικό γνώρισμα της «ΟΛΑ» είναι η συμμετοχή γυναίκας στη δράση της. Σε τουλάχιστον δύο επιθέσεις της -στην ισραηλινή πρεσβεία και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας- υπάρχουν μαρτυρίες ότι συμμετείχε γυναίκα.

Την ίδια στιγμή φαίνεται ότι ο Δεκέμβριος είναι ο... αγαπημένος μήνας της συγκεκριμένης τρομοκρατικής οργάνωσης, καθώς σε αυτόν έχει πραγματοποιήσει τα μισά χτυπήματά της. Τελευταία της επίθεση ήταν αυτή στο Εφετείο στις 21 Δεκεμβρίου 2017.

Από το 2013

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο χτύπημα της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» έγινε μετά τα μεσάνυχτα της 14ης Ιανουαρίου 2013 στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού. Τότε ένοπλοι είχαν κατέβει από όχημα και γάζωσαν με πυρά το κτίριο.

Στις 12 Δεκεμβρίου του 2014 και πάλι ένοπλα μέλη της «ΟΛΑ» γάζωσαν με σφαίρες την ισραηλινή πρεσβεία στο Παλαιό Ψυχικό, στις 3 τα ξημερώματα. Οι δράστες έριξαν 54 σφαίρες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα προτού εξαφανιστούν.

Η ίδια τρομοκρατική οργάνωση ευθύνεται -μεταξύ άλλων- και για τη βόμβα που εξερράγη στις 24 Νοεμβρίου 2015 στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα προκαλώντας τεράστιες υλικές ζημιές.

Keywords
Τυχαία Θέματα