Μαρέβα: Θαυμάζω τη Μισέλ Ομπάμα γιατί είναι ταπεινή όπως εγώ

Μαρέβα: Θαυμάζω τη Μισέλ Ομπάμα γιατί είναι ταπεινή όπως εγώ18.12.2018ΝΔ

Η ταύτιση της Μαρέβα με τη σύζυγο του Ομπάμα, όπως την εξέφρασε η ίδια χθες

Με αφορμή το αυτοβιογραφικό βιβλίο της τέως πρώτης κυρίας των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα «Becoming - Η Δική μου Ιστορία» (εκδόσεις Athens Bookstore publications του Γιώργου Μουρούτη), πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μουσικής εκδήλωση, στην οποία

επιλεγμένες γυναίκες μοιράστηκαν με τους παρισταμένους τη δική τους ξεχωριστή ιστορία. Ανάμεσά τους και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, η οποία τόνισε ότι ταυτίστηκε σε πάρα πολλά σημεία με τη συγγραφέα.

«Εχει διαφορετική πορεία, τη θαυμάζω πολύ ως γυναίκα, έχει τις ίδιες αρχές μαζί μου, παρότι εκείνη άρχισε από ένα μικρό διαμέρισμα» τόνισε, ενώ έδωσε έμφαση στην «ταπεινοφροσύνη» της Μισέλ Ομπάμα. «Θεωρώ ότι είναι ένας κανονικός άνθρωπος... Το πρώτο κοινό που είδα είναι κάτι που μου έμαθε η μαμά μου και το κρατάω σε όλη μου τη ζωή: το “ταπεινός” και το “να μην έχεις έπαρση”. Πρέπει να το έχεις πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου, είτε έχεις πάει στο Χάρβαρντ είτε όχι, είτε έχεις πάει σε μια σχολή, γιατί όλοι αρχίζουν από κάπου. Και άλλοι μπορούν και άλλοι τούς φέρνουν οι συγκυρίες και δεν μπορούν».

Πολύ σημαντικό χαρακτήρισε η κυρία Γκραμπόφσκι το ότι πήρε από την οικογένειά της τη σκληρή δουλειά. «Γιατί τίποτα δεν γίνεται χωρίς αυτήν και το λέω στα παιδιά μου καθημερινά. Οι συγκυρίες μπορεί να είναι διαφορετικές, οι συνθήκες άλλες για τον καθέναν, αλλά είναι προϋπόθεση η σκληρή δουλειά... Η Μισέλ ήταν προσηλωμένη στον στόχο της. Ετσι κι εγώ, μου έμαθε η μητέρα μου ότι πρέπει να είμαι προσηλωμένη στον στόχο μου και το πιο σημαντικό είναι η μόρφωση. Αυτήν κανείς δεν μπορεί να σου την πάρει. Μπορεί τα πλούτη να τα χάσεις από τη μια μέρα στην άλλη, όταν έχεις την εξουσία τη μια μέρα σε γλείφουνε και την άλλη δεν σε ξέρουν. Αυτή είναι η αλήθεια, είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει. Τη μόρφωση δεν μπορεί όμως να σ' την πάρει κανείς».

Μίλησαν επίσης η Ολγα Κεφαλογιάννη, η Πέγκυ Αντωνάκου, η Κατερίνα Γκαγκάκη και η Φώφη Τσεσμελή.

Keywords
Τυχαία Θέματα