Η εθνική αποστολή του Καραμανλή στην ακριτική Θράκη

Η εθνική αποστολή του Καραμανλή στην ακριτική Θράκη06.05.2018Πρόσωπα

Αυστηρά μηνύματα του πρώην πρωθυπουργού προς την Τουρκία, αλλά και στο εσωτερικό. Σήμερα ολοκληρώνει την περιοδεία του στην περιοχή

Με ηχηρά και ισχυρά μηνύματα προς την Τουρκία αλλά και προς το εσωτερικό, ο Κώστας Καραμανλής ολοκληρώνει σήμερα την τριήμερη περιοδεία του στη Θράκη με την επίσκεψή του στον νομό Ξάνθης. Ο πρώην πρωθυπουργός επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Θράκη, το οποίο είναι διαχρονικό, καθώς επί πρωθυπουργίας του εδραιώθηκε η πολιτική ισονομίας

και ισοπολιτείας στην περιοχή, κατασκευάστηκαν τα μεγάλα έργα υποδομής της Εγνατίας οδού και οι κάθετοι άξονές της, ενώ με την πολιτική των αγωγών αναδείχθηκε η Θράκη ως διεθνής ενεργειακός δίαυλος.

Στο φόντο της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας, ο κ. Καραμανλής, κατά την πρώτη ημέρα της τριήμερης περιοδείας του στην ακριτική περιοχή, επισκέφτηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής το στρατιωτικό φυλάκιο της σιδηροδρομικής γέφυρας Πυθίου, που συνδέει την Ελλάδα με την Τουρκία. Πέραν του εθνικού ενδιαφέροντος, η επίσκεψη Καραμανλή στέλνει και ακόμη ένα μήνυμα, καθώς είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει και θα ενισχύσει τον εθνικό στόχο της Ν.Δ., ώστε να εκλέξει βουλευτές στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης - καθότι σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους στην περιοχή.

Χθες, Σάββατο, ο Κώστας Καραμανλής βρέθηκε στη Ροδόπη, φιλοξενούμενος του πρώην υπουργού και στενού πολιτικού και προσωπικού φίλου του Ευριπίδη Στυλιανίδη, στο πατρικό του οποίου, στην Ξυλαγανή Ροδόπης, διέμεινε.

Κατά την πρώτη ημέρα της περιοδείας του στον νομό Εβρου, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον βουλευτή της Ν.Δ. Αναστάσιο Δημοσχάκη, βρέθηκε στο Διδυμότειχο και το Σουφλί. Είχε συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες, όπως ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, παρουσία των περιφερειακών συμβούλων Κώστα Βενετίδη και του προέδρου της τοπικής κοινότητας Πυθίου Χάρη Θεοχαρίδη. Επισκέφτηκε χώρους, όπως ο προστατευόμενος βιότοπος Δαδιάς - Λευκίμμης και το Βυζαντινό Μουσείο, ενώ μετέβη και στο χωριό Ισαάκιο, απ’ όπου κατάγεται ο βουλευτής Εβρου κ. Δημοσχάκης. Στη συνέχεια μετέβη στο Πύθιο για να δει από κοντά τη σιδηροδρομική γέφυρα, τον γαλλικό σταθμό του ΟΣΕ και τον πύργο του χωριού.

Keywords
Τυχαία Θέματα