Νέες πιέσεις για μπίζνες και δικαστικά «χάδια»

Νέες πιέσεις για μπίζνες και δικαστικά «χάδια»05.05.2018Παρασκήνιο

Η Helector Cyprus ψάχνει επαφές με Αναστασιάδη και για τα απορρίμματα της Λάρνακας και για να πέσει στα μαλακά ο Μπόμπολας

Ασφυκτικές πιέσεις σε στελέχη της κυβέρνησης και της Δημόσιας Διοίκησης της Κύπρου ασκεί η ηγεσία της εταιρίας Helector Cyprus (θυγατρική εταιρία του Ομίλου Ελλάκτωρ της οικογένειας Μπόμπολα στη Μεγαλόνησο),

προκαλώντας, για πολλοστή φορά, ερωτήματα για τους απώτερους σκοπούς και τις μεθόδους της.

Η Helector Cyprus έγινε ευρέως γνωστή μετά την έναρξη έρευνας, στις αρχές του 2016, για υπόθεση δωροδοκίας υπαλλήλων του Δήμου Πάφου και ενός εποπτευόμενου οργανισμού για την εξασφάλιση ευνοϊκής μεταχείρισης σε διαγωνισμό διαχείρισης απορριμμάτων. Η έρευνα κατέληξε, σε πρώτη φάση, στην έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης σε βάρος του διευθύνοντος συμβούλου του Ελλάκτορα, στην Αθήνα, Λεωνίδα Μπόμπολα, με σκοπό την έκδοσή του στην Κύπρο, ώστε να διαπιστωθεί αν και πώς εμπλέκεται στην υπόθεση δωροδοκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», τις τελευταίες ημέρες ανώτερα στελέχη της Helector Cyprus προσπαθούν να προσεγγίσουν το γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον διπλό σκοπό αφενός να επικυρωθεί οριστικά νέα σύμβαση για τη μονάδα επεξεργασίας και διάθεσης απορριμμάτων της Λάρνακας και αφετέρου να υπάρξει «ηπιότερη στάση» έναντι της εταιρίας και του ίδιου του κ. Μπόμπολα.

Ως προς τη μονάδα της Λάρνακας, το αίτημα της εταιρίας είναι να γίνει άμεση καταβολή άνω των 20.000.000 ευρώ που, κατά τη δική της εκδοχή, της οφείλονται, και το έργο να επεκταθεί με δικαιώματα στην επεξεργασία και τη διάθεση απορριμμάτων και της Λευκωσίας! Η ηγεσία της Helector Cyprus θεωρεί ότι έχει πράξει τα πάντα άριστα και ότι διαθέτει τη θετική γνώμη του αρμόδιου υπουργείου Γεωργίας - Περιβάλλοντος.

Ταυτόχρονα ωστόσο ισχυρίζεται πως, λόγω του σκανδάλου της Πάφου, δέχεται «πόλεμο» από τα μέσα ενημέρωσης της Κύπρου και από την Ελεγκτική Υπηρεσία, δηλαδή από την Αρχή που είναι αρμόδια για όλες τις εισπράξεις και πληρωμές και όλους τους λογαριασμούς χρηματικών διαθεσίμων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θεωρεί μάλιστα ότι, λόγω των ελέγχων και της άποψης της Ελεγκτικής Εταιρίας για καταβολή -το πολύ- 13.000.000, η εταιρία αντιμετωπίζει προβλήματα στη δραστηριότητά της!

Ως προς τον κ. Μπόμπολα, τα στελέχη της κυπριακής εταιρίας του ισχυρίζονται, στο ίδιο πνεύμα και χωρίς φυσικά να επικαλούνται οποιοδήποτε χειροπιαστό στοιχείο, ότι το κλίμα στο δικαστήριο της Λάρνακας που θα εξετάσει το αίτημα ακύρωσης του ευρωπαϊκού εντάλματος είναι επίσης εχθρικό.
Από την κριτική τους δεν εξαιρείται ούτε η Γενική Εισαγγελία, η άλλη σημαντική Αρχή της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην οποία η ηγεσία της Helector Cyprus αποδίδει αναιτιολόγητη σκληρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα