Γκορμπατσόφ: Η αποχώρηση της Ουάσινγκτον είναι λάθος

Γκορμπατσόφ: Η αποχώρηση της Ουάσινγκτον είναι λάθος22.10.2018Πρόσωπα

Ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ενωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ (φωτό), που συνυπέγραψε τη συμφωνία του 1987 για τα πυρηνικά όπλα μέσου βεληνεκούς, έκανε χθες ηχηρή παρέμβαση, δηλώνοντας ότι το σχέδιο του προέδρου Τραμπ να αποχωρήσει από τη συμφωνία είναι λάθος.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σκίζουμε παλιές συμφωνίες για τον αφοπλισμό» δήλωσε ο Γκορμπατσόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. «Στα αλήθεια, δεν καταλαβαίνουν στην Ουάσινγκτον

πού θα μπορούσε να οδηγήσει αυτό;» αναρωτήθηκε ο 87χρονος πρώην Σοβιετικός ηγέτης, τονίζοντας ότι «η αποχώρηση από την INF είναι λάθος.»

Στο μεταξύ, το Κρεμλίνο «άστραψε και βρόντηξε» μετά την ανακοίνωση της απόφασης του προέδρου Τραμπ για απόσυρση των ΗΠΑ από τη διμερή συνθήκη για την απαγόρευση της παραγωγής και της ανάπτυξης πυρηνικών μέσων βεληνεκούς.

«Θα είναι ένα πολύ επικίνδυνο βήμα, το οποίο είμαι σίγουρος πως δεν θα γίνει κατανοητό από τη διεθνή κοινότητα και θα προκαλέσει καταδίκες» εκτίμησε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, προειδοποιώντας ότι η Μόσχα θα προχωρήσει σε αντίποινα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο πρόεδρος Πούτιν θα επιδιώξει μια εξήγηση για τους λόγους για τους οποίους η Ουάσινγκτον σχεδιάζει να αποχωρήσει από τη συνθήκη, όταν συναντηθεί με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον στη Μόσχα αυτή την εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα