Με τις βαριοπούλες στον ώμο πήραν το λεωφορείο και πήγαν να τα σπάσουν στην καναδική πρεσβεία

Με τις βαριοπούλες στον ώμο πήραν το λεωφορείο και πήγαν να τα σπάσουν στην καναδική πρεσβεία 22.10.2018Αστυνομικά

Συνεχίζει τον θρασύτατο περίπατό του στις ξένες πρεσβείες ο Ρουβίκωνας, «τσαλακώνοντας» την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Αυτή τη φορά στόχος της αναρχικής ομάδας έγινε η πρεσβεία του Καναδά, στην περιοχή του Ψυχικού

Συγκεκριμένα, 10 μέλη του Ρουβίκωνα έσπασαν με βαριοπούλες την πρόσοψη της εισόδου, πέταξαν μπογιές και στη συνέχεια διέφυγαν τρέχοντας. Σύμφωνα με κείμενο για την ανάληψη ευθύνης που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αφορμή για την επίθεση

αποτέλεσε το γεγονός ότι εταιρίες που έχουν εμπλακεί στις εξορύξεις χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής είναι καναδικών συμφερόντων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της αναρχικής ομάδας άλλη μια φορά χρησιμοποίησαν λεωφορείο της γραμμής ή τρόλεϊ για να φτάσουν στο Χαλάνδρι και μάλιστα γύρω στις 6.15 τα ξημερώματα, ώστε να μην εντοπιστούν από τους παρατηρητές της Κρατικής Ασφάλειας. Αλλωστε, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκείνη την ώρα άλλαζαν οι βάρδιες στην Αμεση Δράση και στους μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙΑΣ, επομένως η όποια επέμβαση των Αρχών θα καθυστερούσε.

Η επίθεση

Τη στιγμή που εμφανίστηκε στην είσοδο της πρεσβείας του Καναδά η ομάδα των 10 ατόμων, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κράνη μοτοσικλέτας και κουκούλες, στο εσωτερικό του κτιρίου βρισκόταν ένας φύλακας ιδιωτικής εταιρίας, ο οποίος ενημέρωσε άμεσα για την επίθεση.

Oμως δεν βγήκε από το κουβούκλιο διότι, όπως ο ίδιος είπε, φοβήθηκε για τη σωματική του ακεραιτότητα. «Τα άτομα είχαν βαριοπούλες και προσπαθούσαν να σπάσουν τον αλεξίσφαιρο υαλοπίνακα της εισόδου» κατέθεσε ο φύλακας. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο άρχισαν άμεσα αναζητήσεις στη γύρω περιοχή, όμως τα μέλη της συλλογικότητας είχαν καταφέρει να διαφύγουν. Ωστόσο, άφησαν πίσω τους μια βαριοπούλα, η οποία εστάλη στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., όπου θα εξεταστεί για τυχόν αποτυπώματα.



«Πολλές από τις εξορυκτικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως έχουν έδρα τον Καναδά και τρεις από αυτές ενεπλάκησαν στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική. Οι καναδικές πρεσβείες ανά τον κόσμο συστηματικά υπερασπίζονται τις καναδικές εξορυκτικές σε σημείο που να εκβιάζουν κυβερνήσεις να δεχτούν την εξόρυξη απειλώντας με διάρρηξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ρουβίκωνας στο κείμενο που δημοσίευσε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη νέα επίθεση σε ξένη πρεσβεία. Η πρεσβεία του Καναδά, λόγω της επίθεσης του Ρουβίκωνα, σήμερα θα παραμείνει κλειστή.

Χαρακόπουλος: Συλλογικότητες τουπεριθωρίου μάς εξευτελίζουν διεθνώς

Μπαράζ πολιτικών αντιδράσεων προκάλεσε η επίθεση των μελών του Ρουβίκωνα στο κτίριο της πρεσβείας του Καναδά.

«Τέτοιες παράνομες ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις της χώρας μας με τον Καναδά, αλλά ούτε τους δεσμούς διαχρονικής φιλίας μεταξύ των λαών μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών και προσθέτει: «Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι υπαίτιοι να ταυτοποιηθούν, να εντοπισθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος έκανε λόγο για «συλλογικότητες» του περιθωρίου που «εξακολουθούν αμέριμνες να χτυπούν ξένες πρεσβείες, εξευτελίζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και αμαυρώνοντας διεθνώς την εικόνα του ελληνικού κράτους».
Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης επιτέθηκε στην κυβέρνηση: «Η νέα δυαδική πολιτική ηγεσία του κατ' επίφασιν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ακόμη συσκέπτεται για το πώς θα αντιμετωπίσει τους Ρουβίκωνες».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης έκανε λόγο για «μηδενική αντίδραση» από την πλευρά της κυβέρνησης, ενώ το Ποτάμι σχολίασε: «Η Ελλάδα εμφανίζεται διεθνώς ως ξέφραγο αμπέλι, έρμαιο στις ορέξεις διάφορων μπαχαλάκηδων».

Keywords
Τυχαία Θέματα