Γιώργος Πατούλης: «Νέα Αρχή» στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

Γιώργος Πατούλης: «Νέα Αρχή» στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών01.04.2019Πρόσωπα

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης παρουσίασε τις προτεραιότητές του

Με τις άσχημες μνήμες από τις πρόσφατες πολύνεκρες φυσικές καταστροφές, τις πλημμύρες στη Μάνδρα και τη δυτική Αττική και τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών αποτελεί προτεραιότητα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια. Χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης παρουσίασε στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας τους άξονες για την πολιτική προστασία και τη διαχείριση των

φυσικών καταστροφών.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι η υφιστάμενη δραματική κατάσταση θα αλλάξει στην Περιφέρεια Αττικής και πως θα ξεκινήσει από την πρώτη ημέρα την προσπάθεια για να μην αισθάνεται κανένας πολίτης απροστάτευτος. Η «Νέα Αρχή για την Αττική» στον τομέα της πολιτικής προστασίας και της διαχείρισης των φυσικών καταστροφών έχει ένα σχέδιο με 10 κεντρικούς άξονες, μεταξύ των οποίων είναι η πρόληψη, η σύνταξη επιχειρησιακού σχεδίου, η εφαρμογή έγκαιρων συστημάτων ειδοποίησης, η εκπαίδευση εμπλεκόμενων στελεχών και η ενημέρωση των ευπαθών ομάδων.

Ο Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι την εξειδίκευση του προγράμματος πολιτικής προστασίας έχει αναλάβει ειδική επιστημονική ομάδα. Παράλληλα χαρακτήρισε «εγκληματική» την αμέλεια της Περιφέρειας και της κεντρικής διοίκησης να μην αξιοποιήσουν το επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει η χώρα. Τέλος, υπογράμμισε ότι η «Νέα Αρχή για την Αττική» θα καταρτίσει επιχειρησιακό σχέδιο πολιτικής προστασίας και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών για το σύνολο της Αττικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα