Σοκ από το βίντεο δολοφονίας μέσα στις φυλακές!

Σοκ από το βίντεο δολοφονίας μέσα στις φυλακές!01.04.2019Αστυνομικά

Δείχνει την εκτέλεση του Αλβανού Αρμπέρ Μπάκο. Σκληρή απάντηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης

Τη σκληρή απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης προκάλεσε το βίντεο-ντοκουμέντο που είδε χθες το φως της δημοσιότητας και στο οποίο έχει

καταγραφεί καρέ καρέ η στιγμή της δολοφονίας του Αλβανού βαρυποινίτη Αρμπέρ Μπάκο, μέσα στις Φυλακές Κορυδαλλού, τον περασμένο Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «η εργολαβική δημοσιοποίηση των εικόνων αυτών υπονομεύει ευθέως τη μεγάλη δικαστική και αστυνομική μάχη, υπηρετεί την εντυπωσιοθηρία και εντάσσεται στον συνεχή πόλεμο απέναντι στον αγώνα του υπουργείου Δικαιοσύνης για καθαρές φυλακές και ξερίζωμα των εγκληματικών κύκλων και των συμφερόντων που τους στηρίζουν». Επίσης, τονίζεται πως «συγκεκριμένοι κύκλοι επιχειρούν συνεχώς να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες μέσα από την αναπαραγωγή εικόνων τη στιγμή που η ανάκριση και η αστυνομική έρευνα βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή».

Στο βίντεο-ντοκουμέντο, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το «Βήμα της Κυριακής», απεικονίζονται δύο κρατούμενοι που κυνηγούν και μαχαιρώνουν τον 36χρονο βαρυποινίτη στους διαδρόμους των φυλακών, χωρίς κανένας να σταθεί εμπόδιο στη δολοφονική δράση τους. Οι δράστες επιτίθενται ξανά και ξανά με διαδοχικές μαχαιριές στο θύμα, που προσπαθεί να ξεφύγει τρέχοντας, ενώ οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι παρακολουθούν σαστισμένοι χωρίς να κάνουν την παραμικρή κίνηση!

Ηθικός αυτουργός

Οι σκηνές-σοκ που έλαβαν χώρα το μεσημέρι της 14ης Ιανουαρίου 2019, μόλις λίγη ώρα μετά τη μεταφορά του Αρμπέρ Μπάκο από τις Φυλακές Δομοκού στον Κορυδαλλό, εν όψει της δίκης για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, για την οποία ο 36χρονος βαρυποινίτης κατηγορούνταν ως ένας εκ των ηθικών αυτουργών, είναι ενδεικτικές του χάους που επικρατεί στο σωφρονιστικό κατάστημα. Ο Μπάκο, που φέρεται ότι είχε ενεργό ρόλο στο κύκλωμα των μαφιόζων βαρυποινιτών, είχε εκφράσει ήδη φόβους για την επικείμενη μεταφορά του στον Κορυδαλλό, καθώς είχε υποψιαστεί ότι οι άλλοτε σύντροφοί του σχεδίαζαν να τον βγάλουν από τη μέση. Αλλωστε ένας εκ των δύο δολοφόνων του ήταν ο συγκατηγορούμενός του και φυσικός αυτουργός στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου Ιμπραχίμ Μπραχιμάι, ενώ την εντολή για το εν ψυχρώ μαχαίρωμα φέρεται ότι είχε δώσει ο αρχηγός της «Κόζα Νόστρα» του Κορυδαλλού και επίσης κατηγορούμενος για την εν ψυχρώ εκτέλεση του ποινικολόγου Κλοντιάν Λεκοτσάι.

Νέο περιστατικό επίθεσης με μαχαίρι στον Κορυδαλλό

Δεν φαίνεται να έχουν τέλος τα βίαια περιστατικά στις Φυλακές Κορυδαλλού. Συγκεκριμένα, το πρωί του περασμένου Σαββάτου οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εντόπισαν αιμόφυρτο έναν αλλοδαπό κρατούμενο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο άνδρας έφερε τραύματα από αυτοσχέδιο μαχαίρι στους γλουτούς. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο τραυματισμός του προήλθε από καβγά που είχε με συγκρατουμένους του. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών και αφού διαπιστώθηκε ότι η υγεία του δεν διέτρεχε κανέναν κίνδυνο, καθώς τα τραύματά του δεν ήταν σοβαρά, επέστρεψε στο κελί του.

Απολογούνται στον ανακριτή οι δύο δικηγόροι

Σήμερα θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι δύο δικηγόροι που συνελήφθησαν την Πέμπτη έπειτα από εντάλματα για συμμετοχή στην αποκαλούμενη μαφία των Φυλακών Κορυδαλλού.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο δικηγόροι Γιώργος Αντωνόπουλος και Χρυσούλα Κιουμουρτζή ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να λάβουν γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους και αφορά συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η οποία συστάθηκε το 2014 και της αποδίδονται σωρεία αξιόποινων πράξεων, ανάμεσα στις οποίες ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιάσεις, απειλές και άλλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφέτης εξέδωσε σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης έπειτα από καταθέσεις μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Φαίνεται, επίσης, να έλαβε και μία σημαντική κατάθεση προσώπου που έδωσε πληθώρα στοιχείων για τις κινήσεις του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων.

Στενές επαφές

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δικηγόροι φέρεται ότι είχαν στενές επαφές με τον φερόμενο ως αρχηγό του κυκλώματος της μαφίας των Φυλακών Κορυδαλλού Κλοντιάν Λεκοτσάι. Μάλιστα, η εντυπωσιακή ξανθιά δικηγόρος φέρεται ότι διοχέτευε πληροφορίες στον αδίστακτο Αλβανό κακοποιό ακόμη για τη... χωροταξία της δικαστικής αίθουσας του Εφετείου όπου διενεργείται η δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, προκειμένου να προχωρήσει σε απόδραση!

Επίσης, για τη μαφία των φυλακών έχει ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος των κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης για το αδίκημα της εκβίασης, κατηγορία που, σύμφωνα με πληροφορίες, σχετίζεται με όσα κατήγγειλε ο πρώην ισχυρός άνδρας της Energa Αριστείδης Φλώρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα