Γερμανία: Και η Αριστερά στο αντιμεταναστευτικό μέτωπο!

Γερμανία: Και η Αριστερά στο αντιμεταναστευτικό μέτωπο!05.09.2018Ειδήσεις

Ιδρύθηκε νέο κίνημα, με το όνομα Σήκω. Πρώτη στην Ιταλία η Λέγκα του Σαλβίνι

Από τη
Νεκταρία Καρακώστα

Λαμβάνοντας -έστω και καθυστερημένα- το μήνυμα ότι ο γερμανικός λαός αντιδρά πλέον ανοιχτά στην αλόγιστη μετανάστευση, με αποτέλεσμα τα ακροδεξιά κόμματα (τόσο εντός όσο και εκτός Γερμανίας) να κερδίζουν δημοσκοπικά «πόντους», η γερμανική Αριστερά κάνει στροφή προς τα... δεξιά! Χθες η Σάρα Βάγκενκνεχτ του Die Linke ανακοίνωσε και επισήμως την ίδρυση ενός

νέου αριστερού κινήματος, που τάσσεται κατά της μετανάστευσης. Το 2016, μετά την τρομοκρατική επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, η Βάγκενκνεχτ δεν είχε διστάσει να καταγγείλει «το ανεξέλεγκτο άνοιγμα των συνόρων».

Το νέο κίνημα με το όνομα Σήκω (Aufstehen) φιλοδοξεί να συσπειρώσει τους απογοητευμένους πρώην αριστερούς ψηφοφόρους, που «δραπέτευσαν» προς το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Στόχος του νέου κινήματος είναι προφανώς να ανακόψει την πορεία ανόδου του AfD, που, σύμφωνα με δημοσκόπηση της «Bild», αναδεικνύεται πλέον σε δεύτερο κόμμα, με ποσοστό 17%.

Δημοσκόπηση

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον Αύγουστο για το περιοδικό «Focus», το Σήκω συγκεντρώνει καλές πιθανότητες να κερδίσει την ψήφο του ενός τρίτου των Γερμανών!

Αντίστοιχη πορεία, με σημαντική άνοδο δύο μονάδων σε δύο μόλις μήνες, καταγράφει και η Λέγκα του Βορρά του Ματέο Σαλβίνι. Η Λέγκα πλέον λαμβάνει 32,2% της πρόθεσης ψήφου, έναντι 30,2% τον περασμένο Ιούλιο, και αναδεικνύεται στο δημοφιλέστερο κόμμα στη χώρα, αφού ο επικεφαλής του είναι πανταχού παρών στα μέσα ενημέρωσης και στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, προτάσσοντας μια αυστηρή μεταναστευτική πολιτική και εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον της Ε.Ε.

Ο αρχηγός της Λέγκας και υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, μιλώντας στην Deutsche Welle, έλαβε μάλιστα θέση για τα πρόσφατα επεισόδια στο Κέμνιτζ, επιρρίπτοντας ευθύνες στη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, η οποία «υποτίμησε τη δυσκολία της ένταξης εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στη χώρα της». Σύμφωνα με τον ίδιο, η άνοδος του AfD δεν είναι τίποτε περισσότερο από «ξεκάθαρη αντίδραση» στο «λάθος κρίσης» της Μέρκελ. Την ίδια ώρα ανήσυχος για τις διαδηλώσεις και τα βίαια επεισόδια στην πρώην ανατολική Γερμανία εμφανίστηκε και ο διευθυντής της Κ.Ο. των Σοσιαλδημοκρατών, Κάρστεν Σνάιντερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα