Τα αυτοδιοικητικά «αντάρτικα» της Ν.Δ.

Τα αυτοδιοικητικά «αντάρτικα» της Ν.Δ.05.09.2018ΝΔ

Κίνδυνος διπλών υποψηφιοτήτων στην Περιφέρεια Ηπείρου και στον Δήμο Αθηναίων

Ισχυρές αναταράξεις έχουν προκληθεί στο στρατόπεδο της Ν.Δ., σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, εν όψει των εκλογών του Μαΐου. Τόσο στις Περιφέρειες όσο και στους δήμους, το ενδιαφέρον πολλών -εκλεγμένων και μη- είναι μεγάλο και, παρόλο που επισήμως η Πειραιώς έχει διαμηνύσει ότι δεν θα δώσει χρίσματα, οι σχετικές ζυμώσεις με σκοπό να ελαχιστοποιηθούν οι «γαλάζιοι αντάρτες» βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ενα

από τα σοβαρότερα προβλήματα έχει προκύψει στην Ηπειρο, όπου τον νυν περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, που θα είναι ξανά ο επίσημος εκλεκτός του κόμματος, έρχεται να αμφισβητήσει ο επικοινωνιολόγος Σπύρος Ριζόπουλος.

Αυτόν στηρίζουν αρκετά τοπικά στελέχη της Ν.Δ., μεταξύ των οποίων μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος και πρώην δήμαρχοι (Θωμάς Πάντος από την Ηγουμενίτσα και Κώστας Παπαγεωργίου από την Πρέβεζα), θορυβώντας ακόμα περισσότερο την ηγετική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο γραμματέας της Π.Ε. Λευτέρης Αυγενάκης κάλεσε για εξηγήσεις 10 κομματικά στελέχη από την Ηπειρο (μεταξύ τους και ο πρώην βουλευτής Αρτας Κώστας Παπασιώζος), τα οποία δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση. Αποτέλεσμα, να αποφασιστεί η αναστολή των κομματικών αξιωμάτων τους μέχρι την έκδοση της σχετικής απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος. «Είναι σαφές ότι το “εγώ” δεν μπορεί να προηγηθεί του “εμείς”» ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.

Την ίδια ώρα, κινητικότητα παρατηρείται και στον Δήμο της Αθήνας, όπου οριστική είναι η απόφαση του Κώστα Μπακογιάννη να θέσει υποψηφιότητα για τον δημαρχιακό θώκο. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες και ενώ και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης προσώρας δεν δείχνει να κάνει πίσω αναφορικά με την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος της πρωτεύουσας.

«Εχω εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Αθήνα μέσα από τον όμιλο “Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά”» τόνισε σε συνέντευξή του, διαψεύδοντας τα σενάρια περί διεκδίκησης της Περιφέρειας Αττικής. «Θα πρέπει να μας πουν με ποιον έχουν συνεννοηθεί και γράφουν τα διάφορα σενάρια. Αν υπάρχει τέτοια συνεννόηση, να το μεταφέρουν και σ' εμάς» τόνισε.
Και οι διεργασίες καλά κρατούν...

Keywords
Τυχαία Θέματα