Ανακοινώθηκαν οι τηλεοπτικές άδειες από το ΕΣΡ – Εκτός η «Τηλεοπτική Α.Ε.» (pdf)

Αλλάζει το τηλεοπτικό τοπίο μετά από πολλά χρόνια αδιαφάνειαςΔικαιούχοι είναι ο ΣΚΑΪ, το STAR, ο Alpha, o ANT1 και το EpsilonΟι δικαιούχοι οφείλουν να καταβάλουν την πρώτη δόση της άδειας (ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ) εντός 15 ημερών«Habemus άδειες», γράφει ο Νίκος Παππάς

Μετά από πολλά χρόνια αδιαφάνειας στο τηλεοπτικό τοπίο, ανακοινώθηκαν από το ΕΣΡ τα πέντε κανάλια

που λαμβάνουν τηλεοπτική άδεια και θα έχουν το δικαίωμα εκπομπής σήματος για τα επόμενα δέκα χρόνια, με βάση τη σχετική προκήρυξη που δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 2017.

Αυτά είναι: ο ΣΚΑΪ, το STAR, ο Alpha, ο ΑΝΤ1 και το Epsilon. Χωρίς άδεια έμεινε η «Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ» συμφερόντων Φιλίππου Βρυώνη και φυσικά το Mega, το οποίο δεν συμμετείχε στον διαγωνισμό.

Η πρώτη δόση, υπενθυμίζουμε, είναι 3,5 εκατ. ευρώ και η καταβολή της πρέπει να γίνει μέσα σε διάστημα 15 ημερών και στη συνέχεια η απόφαση της Αρχής να δημοσιευτεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Εάν οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν καταθέσουν εμπρόθεσμα την πρώτη δόση εκπίπτουν αυτομάτως της αδείας και καταπίπτει ταυτοχρόνως η κατατεθείσα εγγυητική επιστολή συμμετοχής του στην προκηρυχθείσα αδειοδότηση.

Αναλυτικά:

To ΕΣΡ ανακηρύσσει κατά τα οριζόμενα στο σκεπτικό οριστικούς δικαιούχους άδειας παρόχου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου με βάση την Προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΡ τους ακόλουθους:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ)

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Έψιλον)

3. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

4. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

5. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΣΤΑΡ)

«Habemus άδειες»

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, σε tweet του ανάρτησε την απόφαση του ΕΣΡ, αναφέροντας «Habemus άδειες» προφανώς αναφερόμενος στον «λευκό καπνό» που επιτέλους βγήκε στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Habemus άδειες pic.twitter.com/ohjVy6XojJ

— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) 5 Σεπτεμβρίου 2018

Αναλυτικά, ολόκληρη η απόφαση του ΕΣΡ



Keywords
Τυχαία Θέματα