Γεωργιάδης: «Να μην πληρώνουν για την ΕΡΤ οι νεοδημοκράτες»!

Γεωργιάδης: «Να μην πληρώνουν για την ΕΡΤ οι νεοδημοκράτες»!20.09.2018Πρόσωπα

ΕΣΡ: «Ανησυχούμε για το κλίμα πόλωσης που καλλιεργείται»

Πιο... λαϊκιστής δεν γίνεται! Ο λόγος για -ποιον άλλον;- τον Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος με αφορμή το εμπάργκο της Ν.Δ. στην ΕΡΤ έφτασε στο σημείο να προτείνει να αναζητηθούν τρόποι, ώστε οι νεοδημοκράτες να μην πληρώνουν το τέλος υπέρ της δημόσιας τηλεόρασης!

Ζητώντας ουσιαστικά το «φακέλωμα» των ψηφοφόρων της Ν.Δ. (αφού θέτει εμμέσως θέμα δημοσιοποίησης των στοιχείων τους), ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε σε συνέντευξή του ότι δεν μπορεί ένα κόμμα να πληρώνει ένα κανάλι «για να μας βρίζει». «Την ΕΡΤ την πληρώνω και εγώ και οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας» σημείωσε.

Την ίδια ώρα η Πειραιώς εξέδιδε νέα ανακοίνωση για το θέμα της επίθεσης του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Σωτήρη Καψόχα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα της χθεσινής συνεδρίασης του ΕΣΡ. «Κυρίως για την επιλογή των μελών του, όχι μόνον να παρακολουθήσουν μια “ενημερωτική” εκπομπή της ΕΡΤ, αλλά και να επιβάλλουν κυρώσεις, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα αναμείνει τον καθολικό έλεγχο όλων των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών εκπομπών του τρέχοντος Σεπτεμβρίου, τον οποίον προανήγγειλε το ΕΣΡ» ανέφερε η ΝΔ. Μετά τη συνεδρίασή τους, τα μέλη του ΕΣΡ σημείωσαν ότι ανησυχούν για την «υποβάθμιση της ποιότητας των εκπεμπομένων προγραμμάτων και το κλίμα πόλωσης που καλλιεργείται». Εκαναν δε γνωστό ότι αποφασίστηκαν έλεγχος και έναρξη επιβολής κυρώσεων, όπου επιβάλλεται.

Στο μεταξύ, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ βρήκε υπερασπιστή στο πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. «Μαζί σου, Σωτήρη!! Εθιξες τα “ιερά και όσια” της οικογένειας... και ξύπνησε η ΕΣΗΕΑ!!» τόνισε, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης σημείωνε: «Είμαι δημοσιογράφος και δεν θα μπορούσα να υποστηρίξω ένα εμπάργκο όπως αυτό του ΣΥΡΙΖΑ στον Σκάι. Αλλά υπάρχει δέκα φορές θέμα για την απόφαση της Ν.Δ. για εμπάργκο στην ΕΡΤ. Μας πηγαίνει σε παλιές εποχές. Η Ν.Δ. παίζει με την ιδέα να κλείσει την ΕΡΤ, αν έρθει στην εξουσία».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ. Παύλος Χρηστίδης δήλωσε: «Δεν μπορεί να υπάρχει καλό και κακό εμπάργκο στη δημοκρατία».

Keywords
Τυχαία Θέματα