«Φύγαμε για να γλιτώσουμε από το ξύλο του πατέρα μας»

«Φύγαμε για να γλιτώσουμε από το ξύλο του πατέρα μας»19.03.2018Πρόσωπα

Συγκλονίζουν οι δύο αδελφές από το Δήλεσι

Τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια του πατέρα τους, ο οποίος ξεσπούσε πάνω τους τα πιο βίαια ένστικτά του όταν βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, καταγγέλλουν πως ζούσαν επί σειράν ετών οι δύο αδελφές από το Δήλεσι, που εξαφανίστηκαν από το σπίτι τους πριν από μία εβδομάδα και εντοπίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Ναύπλιο.

Τα δύο κορίτσια, η 16χρονη Εμμανουέλα και η 17χρονη Ντενίσα, στις καταθέσεις

που έδωσαν στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σχηματαρίου φέρεται ότι εξήγησαν πως ο λόγος της φυγής τους ήταν οι συνεχείς σωματικές και λεκτικές επιθέσεις του πατέρα τους, που, όταν έπινε, έβγαινε εκτός ελέγχου, ενώ έθεσαν προ των ευθυνών της και τη μητέρα τους, που γνώριζε την κατάσταση αλλά δεν μιλούσε.

Στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή είχε σταθεί ο 18χρονος φίλος τους και ανιψιός της ηθοποιού Μαίρης Χαλκιά, στον οποίο οι δύο αδελφές είχαν εκμυστηρευτεί το δράμα που ζούσαν. Ο 18χρονος Λεωνίδας ήταν εκείνος που βοήθησε τα κορίτσια να απομακρυνθούν από το αρρωστημένο περιβάλλον του σπιτιού τους, αλλά κι εκείνος που τα έπεισε να επικοινωνήσουν με τις Αρχές.

Σε δομή φιλοξενίας

Την ίδια ώρα οι δυο αδελφές, που αρνήθηκαν κατηγορηματικά να επιστρέψουν στο σπίτι τους, θα διαμείνουν προσωρινά σε δομή φιλοξενίας, μέχρι να αποφανθεί ο εισαγγελέας ανηλίκων τι είναι καλύτερο για εκείνες.
Μετά τις καταθέσεις τους στην Αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των γονιών τους για ενδοοικογενειακή βία, ενώ τα δύο κορίτσια εξετάστηκαν από παιδοψυχολόγο στο Νοσοκομείο Παίδων. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, η 16χρονη Εμμανουέλα, μη αντέχοντας την κόλαση που βίωνε, είχε επιχειρήσει το περασμένο Πάσχα να τερματίσει τη ζωή της.

Το πρωί της περασμένης Δευτέρας οι δύο αδελφές αποφάσισαν να βάλουν τέλος στο μαρτύριό τους και να μην επιστρέψουν ξανά στο σπίτι.
Μάλιστα, με τη βοήθεια του 18χρονου αναχώρησαν για το Ναύπλιο προσπαθώντας να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Οι γονείς των κοριτσιών δήλωσαν την εξαφάνισή τους, ενώ πέντε ημέρες αργότερα οι δύο αδελφές ήρθαν σε επικοινωνία με τις αστυνομικές Αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα