Στο top των ποινικολόγων ο Χρίστος Μυλωνόπουλος

Στο top των ποινικολόγων ο Χρίστος Μυλωνόπουλος28.01.2019Πρόσωπα

Ενας Ελληνας βρίσκεται μεταξύ των σημαντικότερων ποινικολόγων σε όλο τον κόσμο

Ο εκδοτικός οίκος De Gruyter κυκλοφόρησε τον τόμο «Η αλλοδαπή επιστήμη του Ποινικού Δικαίου μέσα από αυτοβιογραφίες» του Γερμανού καθηγητή Eric Hilgendorf. Στον τόμο παρουσιάζεται το επιστημονικό έργο των πλέον σημαντικών γερμανόφωνων ποινικολόγων από όλο τον κόσμο, (Aργεντινή, Ιαπωνία,

Ισπανία, Ιταλία, Ελβετία, Πορτογαλία, Ρωσία, Κίνα, Ν. Κορέα κ.λπ.) και μεταξύ τους βρίσκεται ο Ελληνας καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Χρίστος Μυλωνόπουλος (φωτό).

O καθηγητής Μυλωνόπουλος έχει διδάξει σε πολυάριθμα ξένα πανεπιστήμια (Μόναχο, Φραγκφούρτη, Φράιμπουργκ, Πεκίνο, Λονδίνο, Σαλέρνο, Κωνσταντινούπολη, Βουδαπέστη κ.α.), ενώ έχει δημοσιεύσει εννέα συγγράμματα και περισσότερες από 60 μελέτες Ποινικού Δικαίου στην ελληνική, στη γερμανική και την αγγλική γλώσσα. Εργασίες του έχουν μεταφραστεί στα κινεζικά, στα ιαπωνικά, στα ισπανικά, στα τουρκικά και τα ιταλικά. Το βιβλίο του «Η ποινική δογματική σε διεθνές περιβάλλον» εκδόθηκε πρόσφατα στην Αργεντινή και κυκλοφορεί σε όλη τη Ν. Αμερική.

Ο Χρίστος Μυλωνόπουλος είναι ιδρυτής και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου, μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής των Ελλήνων και μέλος του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου. Ταυτόχρονα, ασκεί ενεργό ποινική δικηγορία κυρίως σε υποθέσεις οικονομικού και διεθνούς ποινικού δικαίου, όπως η γνωστή υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.

Keywords
Αναζητήσεις
καθηγητης μυλωνοπουλος,
Τυχαία Θέματα