Φάουλ από τον υπουργό Αμυνας στη Βουλή με τις σημαίες στους Φούρνους

Φάουλ από τον υπουργό Αμυνας στη Βουλή με τις σημαίες στους Φούρνους19.04.2018Πρόσωπα

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος συντάχθηκε χθες στη Βουλή με εκείνους που, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αποδοκίμασαν την παλικαρίσια πρωτοβουλία των τριών νεαρών να υψώσουν

την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας με μια ασυνήθιστη δήλωση υποστήριξε στην ουσία ότι η προβολή σημαίας αποτελεί ισχυρή πράξη επιβολής εθνικής κυριαρχίας και επομένως «όταν κάποιος παίρνει τη σημαία και την τοποθετεί κάπου, πρέπει να διασφαλίσει ότι ο ίδιος ή με ενημερωμένες τις Ενοπλες Δυνάμεις θα την υπερασπιστεί με το αίμα του μέχρι το τέλος».

Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας σκωπτικά πως «όποιος βάζει σημαίες θα του δίνουμε και G3 για να τις υπερασπίζεται», γεννώντας έτσι το ερώτημα αφενός για ποιον λόγο δεν μπορούν οι Ελληνες πολίτες να υψώνουν σε ελληνικό έδαφος τη γαλανόλευκη και αφετέρου από πότε οι Ενοπλες Δυνάμεις... προβληματίζονται αναφορικά με την αυτονόητη προάσπιση του εθνικού χώρου, αν χρειαστεί.

Ομηρία

Κατά τα άλλα, ο κ. Καμμένος επανέλαβε τα περί ομηρίας των δύο στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, καλώντας το ΝΑΤΟ να αναλάβει τις ευθύνες του, αφού το θέμα δεν είναι διμερές, αλλά διεθνές, όπως είπε. Εβαλε, μάλιστα, κατά του Γενς Στόλτενμπεργκ, τονίζοντας πως «κανέναν δεν ικανοποιεί η εικόνα του γ.γ. του ΝΑΤΟ να ακούει στωικά τις προκλήσεις του Τούρκου αξιωματούχου», καταδικάζοντας έτσι την πρακτική των ίσων αποστάσεων που φαίνεται πως ακολουθεί.

Την ίδια ώρα παρείχε πλήρη κάλυψη στον Φώτη Κουβέλη για τη δήλωση περί ακήρυχτου πολέμου με τους Τούρκους, εξηγώντας πως η αναφορά αυτή έγινε μετά την κηδεία του Γιώργου Μπαλταδώρου που «έπεσε με το Μιράζ εν ώρα υπηρεσίας, προασπιζόμενος την εδαφική ακεραιότητα» και χαρακτηρίζοντας τον αδικοχαμένο πιλότο «ήρωα σε έναν ακήρυχτο πόλεμο». Μίλησε ακόμη για υβριδικό και ψυχολογικό πόλεμο από την πλευρά της Τουρκίας για να πληγεί η χώρα, λέγοντας πως οι Ελληνες δεν πρέπει να υποκύψουν και πως δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, αφού είμαστε μια ασφαλής και ισχυρή χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φάουλ, Αμυνας, Βουλή, Φούρνους,faoul, amynas, vouli, fournous