«Αρχιεπισκοπικό» τρισάγιο στο Τατόι

«Αρχιεπισκοπικό» τρισάγιο στο Τατόι19.04.2018Ρεπορτάζ

Επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στους τάφους του βασιλιά Παύλου και της βασίλισσας Φρειδερίκης στο κοιμητήριο του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι τέλεσε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Στο τρισάγιο παραβρέθηκαν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, η σύζυγός του Αννα Μαρία, ο γιος τους Νικόλαος και η σύζυγός του Τατιάνα Μπλάτνικ.

Στους τάφους των βασιλέων Παύλου και Φρειδερίκης τα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας κατέθεσαν στεφάνια από δάφνη με μοβ κορδέλες,

που είχαν τα αρχικά των μελών της οικογένειας και τον θυρεό του ελληνικού στέμματος, ενώ δύο στεφάνια έφεραν τα βασιλικά χρώματα της Ισπανίας, κόκκινο και κίτρινο, κατατεθειμένα από το βασιλικό ζεύγος Χουάν Κάρλος και Σοφία.

Η δέηση τελέστηκε παρουσία παλιών συνεργατών και φίλων της πρώην βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας, που συγκεντρώθηκαν στα άλλοτε εξοχικά ανάκτορα. Την επιμνημόσυνη δέηση έψαλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ενώ το «παρών» έδωσαν οι συνοδικοί μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεος, Δράμας Παύλος, Χίου Μάρκος και Νικοπόλεως Χρυσόστομος.

Keywords
Τυχαία Θέματα