Εκλεψαν πάλι βρογχοσκόπιο!

Εκλεψαν πάλι βρογχοσκόπιο!19.04.2018Αστυνομικά

Εξαφανίστηκε από το «Αλεξάνδρα» ιατρικό μηχάνημα αξίας 11.000 ευρώ

Από τη
Ρίτα Μελά

Συναγερμό στις αστυνομικές Αρχές έχει σημάνει η κλοπή ενός πανάκριβου βρογχοσκοπίου, αξίας 11.000 ευρώ, από το Πνευμονολογικό Τμήμα του ΓΝΑ «Αλεξάνδρα». Η εξαφάνιση του ιατρικού οργάνου έγινε αντιληπτή τη Δευτέρα αργά το απόγευμα και την Τρίτη διατάχθηκε Ενορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ κατατέθηκε μήνυση κατά αγνώστων στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος.

Σε δηλώσεις του

στη «δημοκρατία» ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Βεζυράκης ανέφερε: «Ενημερώσαμε αμέσως την Αστυνομία, που ήρθε και έκανε έρευνα στο τμήμα. Την αμέσως επόμενη ημέρα το πρωί διατάχθηκε ΕΔΕ και κατέθεσα μήνυση κατά αγνώστων, στην οποία αναφέρω τον σειριακό αριθμό και τη μάρκα του μηχανήματος που εκλάπη».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα»: «Την Τρίτη 17/04/2018, αφού διαπιστώθηκε από τη διευθύντρια του Πνευμονολογικού Τμήματος του ΓΝΑ “Αλεξάνδρα” η απώλεια - κλοπή ενός βρογχοσκοπίου συγκεκριμένου κατασκευαστικού οίκου και σειριακού αριθμού, αξίας περίπου 11.000 €, διετάχθη Ενορκη Διοικητική Εξέταση και κατατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος μήνυση κατά αγνώστων. Ηδη η Αστυνομία ερευνά την υπόθεση».

Οι Κολομβιανοί

Να σημειωθεί ότι πέρυσι από τις 15 έως και τις 21 Μαΐου μέλη της κολομβιανής μαφίας είχαν «χτυπήσει» το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας», τα Νοσοκομεία της Λάρισας, της Λαμίας και του Βόλου, και είχαν κλέψει βρογχοσκόπιο και ενδοσκόπια συνολικής αξίας πάνω από 600.000 ευρώ.
Τον περασμένο Ιούνιο η Ελληνική Αστυνομία ταυτοποίησε τέσσερις δράστες για τις διαδοχικές κλοπές ενδοσκοπίων από τα νοσοκομεία. Πριν αναχωρήσουν από τη χώρα μας, έστειλαν κάποια δέματα στην πατρίδα τους.
Το ένα εντοπίστηκε στην Μπογκοτά της Κολομβίας και περιείχε δύο ενδοσκόπια και ένα συνδετικό καλώδιο, που είχαν κλαπεί από τον «Αγιο Σάββα», και δύο ενδοσκόπια του Νοσοκομείου της Λάρισας, τα οποία επαναπατρίστηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα