Ωμή επιχείρηση τουρκοποίησης νησιών και βραχονησίδων!

Ωμή επιχείρηση τουρκοποίησης νησιών και βραχονησίδων!19.04.2018Παρασκήνιο

Η νέα πρόκληση με τα Ιμια αποκαλύπτει πλήρως τις επεκτατικές βλέψεις στο Αιγαίο

Κλιμακώνει επικίνδυνα την επιθετικότητά της η Τουρκία με την προκλητικότατη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της, στην οποία αναφέρονται τα Ιμια ως «τμήμα της τουρκικής επικράτειας»!

Παράλληλα η Αγκυρα

σκληραίνει τη στάση της έναντι των Βρυξελλών για τις ενστάσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Ενωση στην ενταξιακή πορεία της και για την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα. Η νέα πρόκληση αποκαλύπτει πλήρως τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας έναντι της χώρας μας, καθώς διέβη τον Ρουβίκωνα και περνά ωμά από τη φάση της γκριζοποίησης εκτεταμένων περιοχών του Αιγαίου -που ξεκίνησε το 1996 επί Σημίτη- στο τελικό στάδιο της τουρκοποίησης δεκάδων νησιών και βραχονησίδων του ελληνικού χώρου αγνοώντας επιδεικτικά όλες τις διεθνείς συμβάσεις.

«Οι βράχοι των Ιμίων (σ.σ.: αναφέρονται ως Kαρντάκ), τα χωρικά τους ύδατα και ο εναέριος χώρος τους είναι αποκλειστικά υπό την τουρκική κυριαρχία» τονίζει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ, κουνώντας το δάχτυλο στην Ευρώπη για τη στήριξή της προς την Ελλάδα. «Είναι εντελώς λάθος και απαράδεκτο να τοποθετείται η Ε.Ε. ως αρμόδιος διαιτητής ή δικαστήριο και να προσπαθεί να εκδώσει μια απόφαση υπό την αιγίδα της “αλληλεγγύης της Ενωσης” όσον αφορά τις διαφορές που σχετίζονται με την κυριαρχία. Η στήριξη που παρέχεται ως λευκή επιταγή από την Ε.Ε. σε χώρες-μέλη στη διαμάχη τους με τρίτες χώρες δεν συμβάλλει στην επίλυση αυτών των ζητημάτων στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου».

Κατά Κομισιόν

Η τουρκική πλευρά κατηγορεί ακόμη την Κομισιόν ότι «υπήρξε και πάλι απρόθυμη να αναγνωρίσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα και να τηρήσει μια αντικειμενική και ισορροπημένη στάση», αναφέροντας ότι η Τουρκία αγωνίζεται ταυτόχρονα εναντίον αρκετών τρομοκρατικών οργανώσεων, εντάσσοντας και το PKK σε αυτές. Ταυτόχρονα οι Τούρκοι συνεχίζουν να βάλλουν κατά του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου με απαράδεκτους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Με ένα tweet o υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ ειρωνεύτηκε τον κ. Καμμένο γράφοντας:

«Ο Ελληνας πρωθυπουργός είπε ότι οι προκλήσεις και η επιθετικότητα δεν αποτελούν ένδειξη ισχύος. Ο υπουργός Αμυνάς του θα πρέπει να ακούσει αυτή τη φράση, να την απομνημονεύσει και να την επαναλαμβάνει κάθε μέρα». Είχε προηγηθεί μια καθ' όλα χυδαία επίθεση, πάλι από τον Τσελίκ. «Ο πολιτικός κωμικός, ο υπουργός Αμυνας της Ελλάδας, επειδή είναι εθνικιστής, νομίζει ότι είναι υπουργός Πολέμου και πραγματοποιεί προβοκατόρικες ενέργειες που βλάπτουν την Ελλάδα».

Κοτζιάς: Σαφής η ιδιοκτησία στην Ελλάδα με τρία διεθνή κείμενα

Αμεση ήταν η ελληνική απάντηση στη νέα τουρκική πρόκληση με σαφείς αναφορές στην ισχυρή αποτρεπτική δύναμη της χώρας μας. «Με τρία διεθνή κείμενα είναι σαφής η ιδιοκτησία των Ιμίων στην Ελλάδα και καλό είναι να το πάρει χαμπάρι η Τουρκία ότι στην πλευρά τουλάχιστον του Αιγαίου οφείλει -και θα είναι ωφέλιμο και για την ίδια- να λειτουργεί με βάση το διεθνές δίκαιο.

Η Ελλάδα είναι κατά πολύ πιο οργανωμένη χώρα σε όλα τα πεδία από το Ιράκ και τη Συρία» διεμήνυσε ο Νίκος Κοτζιάς ερωτηθείς σχετικά. Είχε προηγηθεί σκληρή ανακοίνωση του ΥΠΕΞ κατά των προκλητικών τουρκικών ισχυρισμών.

Δεν περνά απαρατήρητη η αναφορά του κ. Κοτζιά και στην παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης με την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στις κουρδικές περιοχές, καθώς είναι η πρώτη φορά που η ελληνική πλευρά, και διά στόματος του υπουργού Εξωτερικών, παίρνει ανοιχτά θέση υπέρ των Κούρδων. «Αυτά που κάνει στο Αφρίν θυμίζουν τις προθέσεις της στη δεκαετία του '30, όταν κατέλαβε διαμέσου ενός ψευδούς δημοψηφίσματος την περιοχή της Αλεξανδρέττας, όπου οι Τούρκοι ήταν μειοψηφία με το μεγαλύτερο μέρος τους Αρμενίους» σημείωσε ο κ. Κοτζιάς. Σε υψηλούς τόνους ήταν και η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου.
«Η Τουρκία να μην μπλέκει τη σκιά της με το μπόι της. Τα σύνορα του Αιγαίου είναι αδιαμφισβήτητα και κατοχυρώνονται με βάση τις διεθνείς συνθήκες» υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ωμή,omi