Εξι δραπέτες έπιασαν πάλι την ΕΛ.ΑΣ. στον ύπνο

Εξι δραπέτες έπιασαν πάλι την ΕΛ.ΑΣ. στον ύπνο12.01.2019Ρεπορτάζ

Δεύτερη απόδραση μέσα σε 11 μέρες, αυτή τη φορά από το κτίριο του Μεταγωγών, όπου λύγισαν σίδερο και κατέβηκαν με σεντόνια

Ξέφραγο αμπέλι θυμίζουν πλέον οι ελληνικές φυλακές, καθώς μετά τους δύο Αλβανούς κακοποιούς που έφυγαν ανήμερα την Πρωτοχρονιά από τις Φυλακές Κορυδαλλού χθες ακόμη έξι κρατούμενοι κατάφεραν να αποδράσουν κάτω από τη μύτη των αστυνομικών

στο Τμήμα Αλλοδαπών επί της Πέτρου Ράλλη, που συστεγάζεται με τη Διεύθυνση Μεταγωγών.

Η πολύ σοβαρή αυτή υπόθεση επιτείνει το κλίμα ανασφάλειας των πολιτών και προκαλεί αίσθηση για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των φυλακών γενικότερα και του κτιρίου στην Πέτρου Ράλλη ειδικότερα, καθώς έρχεται έναν μόλις χρόνο μετά την κινηματογραφική απόδραση τριών ατόμων, που έκοψαν τα κάγκελα των κελιών τους και κατέβηκαν στον δρόμο με αυτοσχέδιο σχοινί από σεντόνια.

Οι έξι κρατούμενοι, δύο Αλγερινοί, τρεις Μαροκινοί και ένας Σύρος, δραπέτευσαν γύρω στις 5 χθες το πρωί. Τα ποδοβολητά τους καθώς έτρεχαν αλαφιασμένοι μέσα στο μισοσκόταδο διέκοψαν ξαφνικά τη νυχτερινή ηρεμία. Μόλις οι φρουροί της Διεύθυνσης αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, άρχισαν να καταδιώκουν τους έξι δραπέτες στους δρόμους της περιοχής, καταφέρνοντας να συλλάβουν τελικά τον ένα. Ωστόσο, οι υπόλοιποι είχαν προλάβει να εξαφανιστούν στα γύρω στενά, με αποτέλεσμα να αρχίσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.



Οπως εκτιμούν οι Αρχές, οι έξι αλλοδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα και ήταν σε καθεστώς διοικητικής απέλασης, λύγισαν ένα σίδερο στον δεύτερο όροφο του κτιρίου και, αφού έφτιαξαν αυτοσχέδια σχοινιά με κουβέρτες και σεντόνια, κατάφεραν να πηδήξουν στον δρόμο και να διασκορπιστούν σε διαφορετικές κατευθύνσεις!

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς δύο επικίνδυνοι προσωρινά κρατούμενοι των Φυλακών Κορυδαλλού κατάφεραν να δραπετεύσουν ανενόχλητοι, πηδώντας από τον εξωτερικό μαντρότοιχο, και να κάνουν... ρεβεγιόν έξω από τα κελιά τους! Οι αλβανικής καταγωγής Ελβις Πέππα και Λεονάρντο Πέππα, οι οποίοι δεν έχουν συγγενική σχέση, λίμαραν τα κάγκελα στο παράθυρο του κελιού τους και καταρριχήθηκαν από τον ύψους 3 μ. μαντρότοιχο στην εξωτερική πλευρά των φυλακών χωρίς να τους δει κάποιος από τις κάμερες ή τους πυργίσκους των φρουρών. Το τραγελαφικό στην υπόθεση είναι ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι διαπίστωσαν τι είχε συμβεί έπειτα από τουλάχιστον... 10 ώρες και ενώ ο ήλιος ξημέρωνε για τη δεύτερη ημέρα του 2019!

Κατά την καταμέτρηση, διαπίστωσαν με έκπληξη ότι την προηγούμενη νύχτα οι δύο Αλβανοί ούτε καν είχαν κοιμηθεί στο κελί τους, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις φυλακές! Οι αστυνομικές Αρχές διεξάγουν εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο επικίνδυνων κακοποιών, καθώς λόγω και του βεβαρημένου παρελθόντος τους -κατηγορούνται για ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές- θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα επανέλθουν γρήγορα στην ενεργό δράση.

Keywords
Τυχαία Θέματα