Συναγρίδες, δωμάτιο με χαμάμ και «μπράβο» στους μάγειρες

Συναγρίδες, δωμάτιο με χαμάμ και «μπράβο» στους μάγειρες12.01.2019Πρόσωπα

Τον δρόμο της επιστροφής για τα πάτρια γερμανικά εδάφη πήρε η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, αφού προηγουμένως είχε παίξει με τα νεύρα των Ελλήνων οδηγών...

...οι οποίοι μαρτύρησαν στους δρόμους της πρωτεύουσας που έκλεισαν για χάρη της, με την ίδια, βέβαια, να περνά ζωή και κότα, απολαμβάνοντας ένα λουκούλλειο γεύμα με υπέροχη θέα στον Σαρωνικό και διανυκτερεύοντας σε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της παραλιακής.

Μετά

τη σύντομη απόβασή της στη χώρα μας, η Frau Μέρκελ μάς αποχαιρέτησε με βαριά καρδιά, καθώς το απόγευμα της Παρασκευής επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος που τη μετέφερε πίσω στη χώρα της, σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα.

Ομως, τι είχε προηγηθεί; Κατά τη διήμερη επίσκεψή της η κυρία Μέρκελ απόλαυσε στον μέγιστο βαθμό την ελληνική φιλοξενία, καθώς το βράδυ της Πέμπτης δοκίμασε εκλεκτά πιάτα στο δείπνο με τον πρωθυπουργό, την Μπέτυ Μπαζιάνα και τον Γερμανό πρέσβη στο γνωστό εστιατόριο «Πανόραμα», στον Προφήτη Ηλία του Πειραιά.
Εκεί, στο ομολογουμένως απλό και παραδοσιακό εστιατόριο, το οποίο μάλιστα κάποιοι χαρακτήρισαν «οριακά ταβέρνα», η Γερμανίδα ηγέτις είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει την ελληνική κουζίνα. Μεταξύ άλλων, γεύτηκε ολόφρεσκη συναγρίδα, γαρίδες και ψητά καλαμάρια, συνοδευόμενα από λευκό κρασί, ενώ το τέλος του δείπνου επιφύλασσε γλυκό εκμέκ με χειροποίητο παγωτό βανίλια.



Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια του δείπνου, που κράτησε λίγο παραπάνω από τρεισήμισι ώρες, η Ανγκελα Μέρκελ ήταν ευδιάθετη, λαλίστατη και ευγενική με το προσωπικό του εστιατορίου, ενώ επισκέφτηκε και την κουζίνα, για να συγχαρεί τους μάγειρες!

Κατόπιν διανυκτέρευσε στην προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου «Divani Apollon Palace» στο Καβούρι, η οποία κοστίζει περί τα 5.000 ευρώ τη βραδιά. Η χλιδάτη σουίτα έχει θέα στη θάλασσα, διαθέτει ένα πολυτελές master bedroom, τραπεζαρία για οκτώ άτομα, αλλά και μπάνιο με δικό του τζακούζι και χαμάμ. Μάλιστα, ζήτησε να μείνει στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου και φυσικά οι υπεύθυνοι δεν της χάλασαν το χατίρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα