ΕΥΑΘ: Απολύτως ασφαλές το νερό της Θεσσαλονίκης

ΕΥΑΘ: Απολύτως ασφαλές το νερό της Θεσσαλονίκης14.09.2018Οικονομία

Απολύτως ασφαλές προς πόση είναι το νερό που φτάνει στις βρύσες των Θεσσαλονικέων, διαβεβαιώνει η ΕΥΑΘ, σε συνέχεια δημοσιεύματος -παραπλανητικού όπως το χαρακτηρίζει η εταιρία- για την ποιότητα του νερού...

...το οποίο αφορά την πορεία της εισαγγελικής έρευνας για την εμφάνιση

υδρογονανθράκων στο νερό του Αλιάκμονα τον περασμένο Ιανουάριο. Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα ανέφερε ως πιθανή αιτία της ρύπανσης του περασμένου Ιανουαρίου αγωγό καυσίμων του Ελληνικού Στρατού, που διέρχεται από τον βυθό της τεχνητής λίµνης Πολυφύτου.

Η διοίκηση της ΕΥΑΘ διαβεβαιώνει τους καταναλωτές τα εξής: Ουδέποτε, ούτε και κατά τη διάρκεια της εμφάνισης υδρογονανθράκων στις αρχές Ιανουαρίου στο νερό του Αλιάκμονα δόθηκε στο δίκτυο του Πολεοδομικού νερό που να μην πληροί απολύτως τις σχετικές προδιαγραφές της ελληνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με την εταιρία, το πρόβλημα εντοπίστηκε πριν από την είσοδο του νερού στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης (ΕΕΝΘ), στη δεξαμενή Δ2, και λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε στην έξοδο του νερού από την ΕΕΝΘ προς το δίκτυο ύδρευσης της πόλης να διατηρεί τα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά του. Μέτρα, όμως, όπως τονίζει σχετικά η εταιρία, είχε λάβει η ΕΥΑΘ και πριν από την εγκατάσταση, εγκαθιστώντας πλωτά και μόνιμα φράγματα και αυξάνοντας την παροχή στη συνδετήρια διώρυγα του Αλιάκμονα. Τέλος, αναφέρει πως δεν έχει σημειωθεί έκτοτε άλλο περιστατικό εμφάνισης υδρογονανθράκων, ενώ η σχετική εισαγγελική έρευνα άρχισε με δική της πρωτοβουλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα