Ευχαριστίες στον Τσίπρα από τον (πονηρό) Ζάεφ

Ευχαριστίες στον Τσίπρα από τον (πονηρό) Ζάεφ14.09.2018Παρασκήνιο

Προκλητικός και στην Ευρωβουλή ο Σκοπιανός! Εφυγε ο Μαριάς

Από το βήμα της Ευρωβουλής συνέχισε τις προκλητικές παρεμβάσεις του ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ. «Θα είμαστε η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, όπου αναγνωρίζεται η εθνικότητα και η γλώσσα μας...

“Μακεδόνες”, Αλβανοί, Βλάχοι, τουρκογενείς και όσοι ζουν στη χώρα μου επιθυμούν διακαώς την ένταξη στην Eνωση» τόνισε και ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί, όπως είπε, «τις παρανοήσεις που είχαμε με την Ελληνική Δημοκρατία τις μετατρέψαμε σε συνεργασία».

Και οι δύο, σημείωσε, «κάναμε παραχωρήσεις, αλλά και οι δύο καταφέραμε πάρα πολλά. Προς όφελος των κρατών παραμερίσαμε ένα εμπόδιο που βρισκόταν εκεί 25 χρόνια, βελτιώνουμε τη συνεργασία, την ασφάλεια και την οικονομία, και προασπίζουμε τα στοιχεία που μας καθορίζουν». Μίλησε δε για «την καλύτερη ευκαιρία που έχει δοθεί στη χώρα μας και δεν πρόκειται να τη χάσουμε».

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου, ο κύριος Ζάεφ είπε: «Ο λαός της χώρας μου έχει να αντιμετωπίσει ένα ιστορικό σταυροδρόμι. Εχουμε λάβει μεγάλη ενθάρρυνση από εσάς, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γι' αυτήν τη συμφωνία». Από τα αξιοσημείωτα της χθεσινής συνεδρίασης ήταν το γεγονός ότι πριν εμφανιστεί στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς. Μιλώντας στην Ολομέλεια, ο κ. Μαριάς κατήγγειλε «την παρουσία Ζάεφ στην Ευρωβουλή» και είπε: «Δεν πρόκειται με την παρουσία μου να νομιμοποιήσω τις σπονδές στον Ζάεφ και στην κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών».

Στις 19 και τις 20 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα επισκεφθεί τα Σκόπια. Την ίδια ώρα, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε γνωστό σε συνέντευξή του ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς θεωρεί ότι «είναι μια συμφωνία η οποία δεν βοηθά στην επίλυση ούτε διμερών προβλημάτων ούτε γενικότερα στη σταθερότητα και τη φιλία των λαών στην περιοχή».

Keywords
Τυχαία Θέματα