«Εσβησε» ο «άστεγος της Λαμίας», που κατέλυσε σε hot spot

«Εσβησε» ο «άστεγος της Λαμίας», που κατέλυσε σε hot spot28.02.2018Πρόσωπα

Ολη η περιουσία του ήταν ένα παλιό αυτοκίνητο, στο οποίο είχε στριμώξει τα πράγματά του και το είχε μετατρέψει σε σπίτι. Μοναδική συντροφιά του, τα αδέσποτα ζώα που φρόντιζε σαν παιδιά του.

Ολοι είχαν να πουν μια καλή κουβέντα για τον «άστεγο της Λαμίας», τον 76χρονο Ηλία Σκαπετουράκη, ο οποίος άφησε χθες το πρωί την τελευταία του πνοή στο δωμάτιο που του είχε παραχωρηθεί τον τελευταίο καιρό από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο hot spot των Θερμοπυλών.

Επί της οδού Δερβενακίων για πολύ καιρό ο κυρ Ηλίας τάιζε αδέσποτα σκυλιά και γατιά, ευαισθητοποιώντας πολλούς άλλους πολίτες, που πρόσφεραν κι αυτοί ό,τι μπορούσαν. Ο άτυχος ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός από τους υπευθύνους του κέντρου και μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Λαμίας προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία - νεκροτομή για τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Τον περασμένο μήνα είχε γίνει μεγάλη κινητοποίηση από πολίτες και φορείς της Λαμίας προκειμένου να μεταφερθεί σε κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας -κυρίως στα πόδια- που αντιμετώπιζε. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες, δύο φορές εισήχθη και «δραπέτευσε», θέλοντας να ζήσει την «ελευθερία της μοναξιάς του», παρέα με τους αδέσποτους σκύλους και τις γάτες που φρόντιζε με όσα τού έδινε ο κόσμος.

Ο άστεγος της Λαμίας διέμενε σε εγκαταλειμμένο όχημα, το οποίο κατάσχεσε την τελευταία εβδομάδα ο Δήμος της Λαμίας, ενώ στον ίδιο παραχωρήθηκε προσωρινό κατάλυμα στο hot spot των Θερμοπυλών, με μέριμνα της Ενορίας Αγίας Βαρβάρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 76χρονος ήταν ηλεκτρολόγος και όταν αντιμετώπισε οικονομικές δυσκολίες αποφάσισε να ζήσει μέσα στις λαμαρίνες για να μην επιβαρύνει την πρώην σύζυγό του και τις αδελφές του.

Keywords
Τυχαία Θέματα