Τρίπολη: Επεισόδια με φόντο το αναπτυξιακό

17:05 28/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κλίμα έντασης και έντονες διαμαρτυρίες από πολίτες πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Τρίπολη. Εκατοντάδες πολίτες από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου συγκεντρώθηκαν στους δρόμους γύρω Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την πρόσβαση προς το Πνευματικό Κέντρο και το μπλοκ με επικεφαλής το Εργατικό Κέντρο Τρίπολης επιχείρησε να

τους παρακάμψει. Στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως κι ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών μία από τις διμοιρίες έκανε χρήση χημικών με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Στο γειτονικό φαρμακείο για τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκαν αρκετοί διαδηλωτές που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα μεταξύ των οποίων και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Τζαμουράνης. Μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο κ. Τζαμουράνης είπε: «είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο να γίνεται χρήση χημικών και μάλιστα με τέτοια ευκολία. Ήμασταν ανάμεσα στην κλούβα της αστυνομίας και σε ένα κτίριο σε πολύ περιορισμένο χώρο και μετά τη ρίψη χημικών προκλήθηκε τέτοιος πανικός που κινδυνέψαμε αρκετοί να ποδοπατηθούμε. Η στάση αυτή της αστυνομίας είναι απόλυτα εναρμονισμένη με την αντίληψη της κυβέρνησης και της περιφερειακής αρχής για το διάλογο σχετικά με την ανάπτυξη. Οι λίγοι και οι ισχυροί μέσα σε κλειστές αίθουσες μοιράζουν την πίτα και ο λαός στους δρόμους δέχεται τα χημικά».

Ανακοίνωση καταδίκης για τα γεγονότα στην Τρίπολη εξέδωσε η ΛΑΕ Μεσσηνίας και περιφερειακή παράταξη «ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Μοριά».

Keywords
Τυχαία Θέματα