Εστειλαν σε χωριό της Ελασσόνας Νιγηριανό (αγροτικό) γιατρό χωρίς να γνωρίζει ελληνικά

Εστειλαν σε χωριό της Ελασσόνας Νιγηριανό (αγροτικό) γιατρό χωρίς να γνωρίζει ελληνικά01.10.2018Περιφέρεια

Φαντάζει... κακόγουστο αστείο, ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινό... Στο ορεινό χωριό Τσαπουρνιά της Ελασσόνας τοποθέτησαν αγροτικό γιατρό νιγηριανής καταγωγής, ο οποίος δεν γνώριζε ελληνικά!

Οπως είναι φυσικό, δεν μπορούσε σε καμιά περίπτωση να συνεννοηθεί με τους 179 κατοίκους του χωριού και τελικά χρειάστηκε να μετακινηθεί σε άλλη θέση, συγκεκριμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Φαίνεται ότι οι αρμόδιοι έκριναν πως είχε μεγαλύτερες πιθανότητες

να κατανοήσει αυτά που του έλεγαν οι ασθενείς... Το συμβάν έχει προκαλέσει ήδη πολλές αντιδράσεις, με τον βουλευτή της Ν.Δ. Μάξιμο Χαρακόπουλο να εκπλήσσεται παίρνοντας μια απάντηση που δεν περίμενε στην ερώτηση που κατέθεσε για την κενή θέση στο αγροτικό ιατρείο της περιοχής.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρακόπουλος βρέθηκε σε ορεινά χωριά της Ελασσόνας στη Λάρισα, μεταξύ αυτών και στην Τσαπουρνιά, χτισμένη σε υψόμετρο 920 μ., στις πλαγιές του Αμάρμπεη.

Οι ελάχιστοι κάτοικοι του χωριού ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Εκεί ο βουλευτής έγινε αποδέκτης παραπόνων λόγω της έλλειψης αγροτικού γιατρού, που σε συνάρτηση με την απόσταση από το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας δυσκόλευε τη ζωή των κατοίκων. Λίγες ημέρες μετά ο βουλευτής έφερε το θέμα στη Βουλή και πήρε την απάντηση-έκπληξη από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό... Η θέση στην Τσαπουρνιά είχε καλυφτεί από γιατρό υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικό), ο οποίος ήταν νιγηριανής εθνικότητας και δεν γνώριζε την ελληνική γλώσσα. Γι’ αυτό και μετακινήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας...

Η επίσημη απάντηση του υπουργείου, όπως ήταν αναμενόμενο, πυροδότησε την έντονη αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. «Καμαρώστε απάντηση υπουργού! Στείλανε, λέει, Νιγηριανό ως αγροτικό γιατρό στην Τσαπουρνιά Ελασσόνας και μετά τον αποσύρανε γιατί δεν ήξερε ελληνικά! Καλά, πώς πήρε πτυχίο; Εκαναν αγγλόφωνα τμήματα Ιατρικής και δεν το πήραμε χαμπάρι;» σχολίασε ο κ. Χαρακόπουλος. «Πραγματικά έμεινα εμβρόντητος από την απάντηση του υπουργού Υγείας. Η ελληνομάθεια δεν είναι προϋπόθεση για την τοποθέτηση αγροτικού γιατρού; Η απάντηση εκθέτει βαρύτατα την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, που οφείλει να δώσει πειστικές απαντήσεις» σημείωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα