Εσκασε «βόμβα» για τους διορισμένους της Κομισιόν στην Ελλάδα

Εσκασε «βόμβα» για τους διορισμένους της Κομισιόν στην Ελλάδα03.10.2018Παρασκήνιο

Ελέγχονται για σκάνδαλο ο διευθυντής του γραφείου της Ε.Ε. και άλλα δύο στελέχη

Αναταράξεις παρατηρούνται στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, καθώς σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο επικεφαλής του γραφείου Ενημέρωσης Λεωνίδας Αντωνακόπουλος μαζί με άλλους δύο συνεργάτες του.

Αιτία, η έρευνα υπόθεσης οικονομικών ατασθαλιών στο γραφείο της Αθήνας

από την OLAF, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης. «Υπήρχαν σοβαρές αμφιβολίες για ύποπτες οικονομικές συναλλαγές των συγκεκριμένων ατόμων» δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτζορι Βαν Ντεν Μπρέκε στην εφημερίδα «Η Καθημερινή».

Για αυτόν τον λόγο, σημείωσε, όπως ο ευρωπαϊκός νόμος υπαγορεύει, η OLAF έπρεπε να ενημερωθεί για την υπόθεση. «Η OLAF έκανε μία προκαταρκτική έρευνα της υπόθεσης και κατέληξε ότι θα χρειαστεί πλήρης έρευνα» τόνισε, ενώ δήλωσε άγνοια για το πότε θα ολοκληρωθεί η έρευνα, όπως συμβαίνει και με όλες τις υποθέσεις που ερευνά η OLAF. Η κυρία Μπρέκε δεν θέλησε να αναφέρει ποια είναι τα άλλα δύο μέλη του γραφείου της Αθήνας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Από την πλευρά του, ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, μιλώντας στην ιστοσελίδα newpost.gr, υποστήριξε: «Δεν εμπλέκεται η OLAF... Πρόκειται για έρευνα διοικητικού χαρακτήρα για εικαζόμενες παραλείψεις, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που λάβαμε από τον γενικό γραμματέα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Καταρχάς, είπε, «όλες οι οικονομικές δοσοληψίες υπογράφονται από το κέντρο στις Βρυξέλλες».

Στο μικροσκόπιο

«Εκ των πραγμάτων ελέγχονται σε συνεργασία με τις οικονομικές υπηρεσίες εκεί, εφόσον στην Αθήνα δεν υπάρχει δικαίωμα υπογραφής. Κατά δεύτερον, ποιες υπερτιμολογήσεις για μια εκδήλωση σ’ ένα κέτερινγκ κόστους 700 ευρώ; Εμείς δεν αγοράζουμε βιομηχανικά προϊόντα. Εμείς κάνουμε μικρές εκδηλώσεις του γραφείου ή παραγγέλνουμε κάποιο μπάνερ».

«Εγώ δεν έχω λερώσει το όνομά μου επί 30 χρόνια, από όποια υπηρεσία κι αν πέρασα. Είναι περίεργο να γίνεται αυτό τρεις μήνες πριν συνταξιοδοτηθώ. Προξενεί εντύπωση και ερωτήματα πώς ξεκινά μια διοικητική έρευνα χωρίς να έχουμε ενημερωθεί για ποιες υποθέσεις πρόκειται, για να αντιπαραβάλουμε τα δικά μας στοιχεία και τη δική μας άποψη. Επίσης, προκαλεί εντύπωση γιατί, ενώ η έρευνα ξεκίνησε τρεις μήνες πριν, δεν είχαμε ενημερωθεί» υποστήριξε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα