Ερώτηση για την έλλειψη ρολογιών από τη ΔΕΗ

Ερώτηση για την έλλειψη ρολογιών από τη ΔΕΗ29.11.2018Επιχειρήσεις

Καθυστερήσεις στις συνδέσεις

Μεγάλες καθυστερήσεις στη σύνδεση επιχειρήσεων και νοικοκυριών με το δίκτυο της ΔΕΗ καταγράφονται, σύμφωνα με τον βουλευτή Α’ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ. Κώστα Κατσαφάδο, εξαιτίας της έλλειψης ρολογιών και του άγνωστου χρονοδιαγράμματος προμήθειας «έξυπνων» μετρητών.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Ν.Δ. υποστηρίζει σε ερώτησή του στη Βουλή:

«Η αναμονή για έναν μετρητή μπορεί να φτάσει ακόμα και τους οκτώ μήνες, ενώ το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο σε κατοικίες, αλλά και σε επαγγελματικούς χώρους και ξενοδοχεία. Οι μεγάλες ελλείψεις ηλεκτρολογικού υλικού που παρατηρούνται φαίνεται να οφείλονται στην εκτόξευση της ζήτησης σε μετρητές νυχτερινού ρεύματος, αλλά και στη διάλυση της αγοράς προμηθευτών που έφεραν τα capital controls».

Οι μετρητές

Πρόσωπα που παρακολουθούν τη διαδικασία υποστηρίζουν, πάντως, πως εσχάτως καταγράφεται σχετική ομαλοποίηση της κατάστασης.

Ο κ. Κατσαφάδος εξηγεί: «Ο ΔΕΔΔΗΕ στα μέσα Σεπτεμβρίου επρόκειτο να εγκαταστήσει τους πρώτους 224.000 “έξυπνους” μετρητές κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας σε νέες συνδέσεις, αλλά και σε αντικατάσταση παλιών ρολογιών, προκειμένου να τρέξει το νέο πιλοτικό πρόγραμμα τοποθέτησης μετρητών σε διάφορες περιοχές της χώρας. Μέχρι σήμερα ούτε αυτό το πρόγραμμα έχει προχωρήσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα