Eπιστροφή Τσακαλώτου με κακό χιούμορ

Eπιστροφή Τσακαλώτου με κακό χιούμορ29.11.2018Πρόσωπα

Ασίστ και λαϊκά άσματα είχε η συζήτηση στη Βουλή για τον Κρατικό Προϋπολογισμό

Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν… Την ώρα που ο λαός δοκιμάζεται στη λιτότητα, οι εθνοπατέρες χαριτολογούν (υποτίθεται) στη Βουλή, χρησιμοποιώντας εξυπνακισμούς και χιούμορ χαμηλής ποιότητας, αστειευόμενοι μεταξύ τους αναφορικά με τα χάλια στην οικονομία, τα οποία προκάλεσαν οι ίδιοι. Ολα άρχισαν

με την εμφάνιση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Γρήγορα η συζήτηση μεταφέρθηκε στους οικονομικούς δείκτες και στα υψηλά πλεονάσματα, στα ομολογουμένως κάτω του μετρίου ελληνικά του υπουργού Οικονομικών, αλλά και στο μπάσκετ και στις ασίστ!

Την ευθύνη για τη μετατόπιση της συζήτησης φέρει σαφώς ο γνωστός… παιχνιδιάρης Ευκλείδης, ο οποίος παρομοίασε τον Χρήστο Σταϊκούρα με τον Αμερικανό μπασκετμπολίστα Τζον Στόκτον, που έχει το ρεκόρ ασίστ στο NBA. «Η καριέρα του κ. Σταϊκούρα δεν έχει τελειώσει και δεν ξέρουμε πόσα ακόμα ασίστ θα δώσει, αλλά τον ευχαριστούμε για όλα τα ερωτήματα, γιατί καθένα από τα ερωτήματα ήταν ένα ασίστ για την ελληνική κυβέρνηση» είπε αστειευόμενος μπασκετικά ο κ. Τσακαλώτος.

Η απάντηση ήρθε αμέσως από τον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος τον διόρθωσε, λέγοντας ότι «η ασίστ δεν δίνεται σε αντίπαλο». Μάλιστα ο «γαλάζιος» βουλευτής σχολίασε και τα ελληνικά του κ. Τσακαλώτου, αναφέροντας επί λέξει «για να μιλάμε και σωστά ελληνικά, είναι μία ασίστ και όχι ένα ασίστ. Η ασίστ είναι σε συμπαίκτη, όχι σε πολιτικό αντίπαλο, για να μαθαίνουμε και τους κανόνες του μπάσκετ», προκαλώντας με τη σειρά του την ενόχληση του κ. Τσακαλώτου. Ανταπαντώντας έδωσε… συγχαρητήρια στον βουλευτή, κατηγορώντας τον ότι κορόιδεψε τα ελληνικά του επειδή δεν έχει πάει σε ελληνικό σχολείο και είναι χρόνια έξω, ενώ του καταλόγισε και ότι δεν έχει ιδέα τι εστί χιούμορ!

Την ίδια ώρα «πολλά βαρύς» ήταν ο Κωστής Χατζηδάκης, που επέλεξε να σχολιάσει την τοποθέτηση του Γιώργου Χιουλιαράκη για τον Προϋπολογισμό με το γνωστό βαρύ λαϊκό άσμα του Στράτου Διονυσίου «Μας υποχρέωσες, μας υποχρέωσες, αλλά δεν μας είπες τελικά πόσο μας χρέωσες».

Keywords
Τυχαία Θέματα