Καμμένος: «Ναι στην πρόθεση συμφωνίας, αν...»

Καμμένος: «Ναι στην πρόθεση συμφωνίας, αν...»29.11.2018Πρόσωπα

Να κατοχυρωθούν συνταγματικά η μονιμότητα των ιερέων και η εξασφάλιση του μισθού τους από το κράτος υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντησή του με την αντιπροσωπία της Εκκλησίας της Κρήτης

Ο κ. Καμμένος

υπογράμμισε εκ νέου ότι οι ΑΝ.ΕΛ. θα συμφωνήσουν με τις αλλαγές που υπάρχουν στο προσύμφωνο Τσίπρα - Ιερωνύμου μόνον εάν συμφωνήσουν το σύνολο της Ιεραρχίας και η Εκκλησία της Κρήτης. Κάτι που δυνητικά μπορεί να προκαλέσει νέους τριγμούς στη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και σε αυτή τη φάση, τουλάχιστον, η συντριπτική πλειονότητα των ιεραρχών τάσσεται αναφανδόν κατά της συμφωνίας.

Η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας με την αντιπροσωπία της Εκκλησίας της Κρήτης έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στην Αθήνα. Μετά το τέλος της ο μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τις διαβεβαιώσεις υποστήριξης που έλαβε από την πλευρά του κ. Καμμένου, ειδικά στο ζήτημα της μισθοδοσίας.

Το περιουσιακό

Σχετικά με την εκμετάλλευση και την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι κανείς δεν έχει αντίρρηση από τη στιγμή που θα αποφέρει έσοδα και στην Εκκλησία και στο κράτος, ενώ επανέλαβε την πάγια θέση του, ότι θα πρέπει να κατοχυρωθούν συνταγματικά η νομιμότητα των ιερέων και η εξασφάλιση του μισθού τους από το κράτος.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. και οι Κρήτες ιερωμένοι συμφώνησαν και στο άρθρο 21 του Συντάγματος, το οποίο αναφέρεται στην οικογένεια, αλλά και στο άρθρο 3, για την παραμονή του ονόματος του Χριστού στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καμμένος, Ναι,kammenos, nai